Vouchere sociale de 250 lei de la Guvern. A crescut numărul beneficiarilor!

Autorităţile nu au reuşit să distribuie prima tranşă de carduri, iar mulţi beneficiari nu au în apropierea casei magazine de la care să poate face cumpărături cu voucherele sociale.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a actualizat lista românilor care urmează să primească vouchere sociale din septembrie 2022. Astfel, că faţă ce lista din iulie, alţi 150.000 de beneficiari vor primi cardurile pe care se vor încărca voucherele de 250 lei pentru achiziţia de alimente şi mese calde până în 3 septembrie 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Poştei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării. Persoanele care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili pot întreba la Ministerul Muncii în timp ce informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate pot fi solicitate Poştei Române.

„După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, citat de Agerpres.

Advertisement

Lasă un răspuns