Un militar a fost trimis în judecată , după ce și-a amenințat șefii cu moartea

Un plutonier adjutant şef a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi pentru încălcarea consemnului și ultraj, după ce a părăsit un post de pază și și-a amenințat superiorii cu moartea.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat militar având gradul de plutonier adjutant şef, ce activează în cadrul unei unităţi militare aparţinând MAI din zona Moldovei, care a fost cercetat sub control judiciar pentru încălcarea consemnului ultraj, informează Mediafax.

Procurorii arată că în 16 iulie 2022 militarul a părăsit un post de pază din incinta inspectoratului de jandarmi unde îşi exercita atribuţiile de serviciu și a mers pe o bancă situată la circa 50 de metri.

„În momentul în care a fost supus unui control din partea superiorilor ce a vizat această primă faptă, a ameninţat membrii comisiei de control afirmând . Ulterior, a reiterat această ameninţare cu moartea prin împuşcare a membrilor comisiei faţă de un martor din lucrări care îşi desfăşură activitatea într-un alt post de pază al unităţii”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns