ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Sumă imensă datorată statului român

ANAF a pus proprire pe o treime din indemnizația de senator a Dianei Şoşoacă în vederea stingerii datoriilor pe care aceasta le are faţă de statul român. Conform propriilor declaraţii, Diana Şoşoacă are de achitat aproape 30.000 de euro, dar aceasta a contestat deja datoria în instanţă.

ANAF a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. „Are de achitat obligații la bugetul de stat și are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să achite, inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu ea. Eu am spus, din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică, așa că trebuie să-și plătească toate aceste datorii”, a declarat şeful ANAF, Lucian Heiuș.

Diana Șoșoacă a dezvăluit că datoria calculată de ANAF se ridică la suma de circa 30.000 de euro și că această măsură nu reprezintă altceva decât o încercare a adversarilor săi politici de a o intimida. „E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin pollitic”, declarase anterior Diana Şoşoacă.

Conform Fanatik, Diana Șoșoacă a deschis un proces împotriva Ministerului Finanțelor Publice și a ANAF, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice și Administația Finanțelor Publice Sector 2. Dosarul are ca obiect „contestația la executare” și a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 încă din această vară. Diana Șoșoacă ar fi acumulat peste 100 de amenzi în timpul pandemiei, inclusiv una de 500 de lei de la Parlamentul României, după ce a refuzat să poarte mască în plen. La sfârșitul anului trecut, acumulase peste 100.000 de lei doar din amenzi iar ANAF-ul începea să-i trimită notificări că trebuie să plătească. „Am avut în fiecare lună câte o poprire”, a dezvăluit Diana Șoșoacă.

Lasă un răspuns