Prognoza METEO! Vremea se răcoreşte şi vin furtunile!

Adminitraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pentru intervalul 8 – 21 august 2022. Potrivit meteorologilor, la începutul intervalului vremea se mai răcoreşte şi vor fi averse vijelii, descărcări electrice şi grindină. În cea de-a doua săptămână, temperaturile cresc treptat.

Intervalul va debuta cu o vreme în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25…29 de grade (mai coborâte în zonele deluroase şi depresionare) şi minime de 13…17 grade. În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă – ziua vor fi 30…32 de grade, iar noaptea 15…19 grade, mediat regional, fiind posibile şi după-amiezi în care se va atinge starea de caniculă.
În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi ridicată şi în perioada 14-19 august.

Lasă un răspuns