Un puști de numai 15 ani a băgat poliția în trepidații

Un minor de 15 ani, aflat la volanul unei mașini, nu a răspuns semnalelor făcute de polițiști, care au pornit în urmărirea lui pe străzile comunei Ghidici, județul Dolj. După ce a abandonat mașina, tânărul a fugit, iar polițiștii au tras focuri de armă ca să îl prindă.

Potrivit IPJ Dolj, polițiști au făcut marți seara semnale regulamentare de oprire unui autoturism ce circula pe DN 55 A, în comuna Ghidici. Pentru că șoferul nu a oprit, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia pe mai multe străzi din comună. Pe un câmp din extravilanul localității, șoferul și pasagerul din mașină au abandonat autoturismul și au fugit.

Ei au refuzat să se oprească la somațiile polițiștilor, care au executat două focuri de avertisment în plan vertical, șoferul fiind prins și imobilizat. În urma legitimării celor doi s-a stabilit că la volanul mașinii s-a aflat un minor de 15 ani, din comuna Ghidici, care nu are permis de conducere, în maşină cu el aflându-se şi un tânăr de 20 de ani, din aceeaşi localitate, în calitate de pasager.

Pe numele minorului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. În urma folosirii armamentului nu au rezultat victime omenești sau distrugeri de bunuri, precizează polițiștii.

Lasă un răspuns