CS Mioveni, protest la adresa ultimelor comentarii făcute pe seama echipei

La meciul de sâmbătă, dintre CS Mioveni şi FCSB, echipa din Mioveni a fost ţinta mai multor ironii lansate de către Costi Mocanu, comentatorul meciului pentru Orange Sport şi Prima Sport. Conducerea clubului din Mioveni a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia taxează aceste afirmaţii făcute de către comentatorul meciului.

„Stimaţi domni comentatori sportivi , analişti şi formatori de opinie în domeniul sportiv,

Observăm cu stupoare că de la începutul sezonului actual de fotbal – Superliga, echipa C.S. Mioveni este supusă, constant unui atac mediatic, rar întâlnit în anii precedenţi. Zi de zi, în fel şi fel de comentarii apărute în studiourile TV, C.S. Mioveni este considerată una dintre echipele deja retrogradate. Totodată primarul oraşului Mioveni, domnul Ion Georgescu este atacat virulent că sprijină fotbalul.

Domnilor, în primul rând, după cum ne pricepem noi, echipele retrogradate se stabilesc la finalul campionatului şi nu în timpul lui.

În al doilea rând, faptul că la TV suntem deja etichetaţi retrogradaţi, nu aduce nimic bun din punct de vedere psihic pentru  fotbalişti. De ce nu ne lăsaţi să jucăm aşa cum putem noi (sezonul trecut ne-am salvat fără a disputa măcar barajul), să facem sau să nu facem puncte şi abia apoi să vedem unde ne situăm.

Acum, un alt subiect „sensibil“ pentru domnii din studiouri: primarul Ion Georgescu.

Nu mai departe de acum câteva zile (în timpul meciului CS Mioveni – FCSB) comentatorul Costi Mocanu a pornit un atac virulent asupra edilului din Mioveni. L-a acuzat că nu bagă bani în investiţii, ci în echipa de fotbal pe care o controlează.

Ei bine, dacă nu ştie, oraşul Mioveni are destule investiţii cu care alte oraşe s-ar mândri zi de zi.

Nu ştim câte oraşe au un spital nou, ultramodern construit cu multă trudă.

DOMNILOR ESTE SINGURUL SPITAL CONSTRUIT DUPĂ RE-VOLUŢIE.

Îl invităm pe domnul Costi Mocanu să vină în oraşul nostru. Să se plimbe prin centru, să intre în noua Sală a Sporturilor (apreciată de toate Federaţiile Sportive din România) să viziteze Bazinul Olimpic de Agrement, să observe spectacolul feeric din timpul sărbătorilor de iarnă… Să discute, aleator, cu cetăţenii oraşului şi abia apoi să eticheteze Mioveniul .

Să facă toate acestea să stea apoi de vorbă, dacă vrea, cu primarul şi la final dacă consideră că fotbalul împiedică dezvoltarea oraşului este îndreptăţit la orice comentarii.

Încă un lucru… oraşul Mioveni are la ora actuală 3 echipe ce activează în LIGA 1 (fotbal, handbal şi tenis de masă), toate având evoluţii apreciabile.

Sincer, sunt oraşe cu mari posibilităţi financiare, care nu se pot mândri cu aşa ceva. În timp ce la Mioveni, fiecare sfârşit de săptămână aduce mii de oameni în tribune, în alte oraşe, mii de oameni se roagă să aibă şi ei spectacole de Liga 1.

Încheiem aici, nu fără a mai  atrage  atenţia asupra unui aspect foarte important: comentatorii sportivi şi formatorii de opinie din domeniul sportiv ar trebui să sprijine (nu financiar) orice efort din partea celor care susţin sportul. Nu de alta, dar dacă şi aceşti puţini oameni, care mai ajută financiar sportul ar dispărea, domniile lor nu ar mai avea ce comenta, ce transmite sau nu ar mai avea unde să lucreze.

Sportul este pentru oameni, dar tot aceşti oameni îl pot îngropa, voit sau nu.“, transmite conducerea CS Mioveni prin intermediul unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns