Dan Negru: Când am murit prima dată în presă, mama a plâns toată ziua

Unul dintre cei mai mari oameni de televiziune din România, Dan Negru, susține că și el a fost ”ucis” de presă, de câteva ori în ultimii ani. El susține că o gafă precum cea făcută de ProTV cu anunțul morții lui Florin Salam este doar un fake news grosolan, însă mai dăunătoare sunt știrile care promovează un fake news mai rafinat, pentru că acelea păcălesc pe termen lung publicul naiv.

”Când am murit prima dată la știri, mama s-a speriat și a plâns toată ziua.

Apoi, la următoarele mele morți, s-a obșinuit.

Moartea lui Florin Salam, a lui Piersic, a lui Zamfir sunt fake news-uri grosolane. Toate redacțiile au numerele de telefon ale celebrităților și era deajuns un apel..

Insă fake news-urile periculoase sunt alea rafinate : sprânceana ridicată a unui moderator de la o televiziune de știri, virgula dintr-un text pe FB sau filtrul de culoare a unei fotografii de pe Insta.

Fake news e tot mai rafinat și publicul e tot mai naiv.

Primul Fake News din istorie vine din Egiptul Antic: Ramses al II-lea a ordonat ca in toate picturile să apară victorios in lupta contra adversarilor din bătălia de la Kadesh deși el pierduse aceea bătălie.

Era secolul XII i.e.n.

Dacă presa e câinele de pază al democrației, turma pe care ar trebui să o păzească e pierdută demult”, scrie Dan Negru, pe contul de Instagram.

Advertisement

Lasă un răspuns