Recompensă de 10.000 de dolari oferită de FBI pentru un român cu dublă cetățenie!

Un bărbat cu dublă cetăţenie ungară şi română, aflat pe lista infractorilor urmăriţi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, a fost arestat la Budapesta, a anunţat joi poliţia ungară pe website-ul său, informează MTI.  

FBI oferea o recompensă de 10.000 de dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea bărbatului cu dublă cetățenie și a complicilor săi.

Bărbatul era membru al unei bande infracţionale, scrie Agerpres. Acesta, împreună cu alți complici, a răpit un cuplu din Statele Unite și i-a drogat.

Cum a avut loc răpirea

Victimele au fost legate şi le-a fost injectată o substanţă care conţinea o presupusă substanţă letală.

Cuplului i s-a spus că ulterior i se va administra un antidot în schimbul unei răscumpărări, propunere care a fost acceptată de victime.

Băncile au refuzat însă să realizeze ordinul de transfer, fiind vorba despre o sumă considerabilă.

Ulterior, autorii răpirii şi-au forţat victimele să bea un somnifer şi au fugit cu un automobil furat de la victime.

În anul 2012, un tribunal din SUA a emis un mandat de arestare internaţional împotriva infractorilor, în timp ce FBI a oferit o recompensă de 10.000 dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea celor urmăriţi.

Bărbatul cu dublă cetățenie a fost arestat marţi când părăsea o piscină în aer liber din Budapesta. În prezent sunt în desfăşurare procedurile de extrădare în SUA.

Lasă un răspuns