Noi alerte de vijelii, pentru aproape toată țara. Nu scăpăm nici de caniculă

Astfel, de marți de la ora 10:00 până miercuri la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de furtuni valabil pentru aproape toată țara. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De asemenea, în același interval orar va fi valabil un cod portocaliu de furtuni. În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp.

Nu scăpăm de caniculă

Meteorologii au mai emis și un cod galben de caniculă. Marți și miercuri (23 și 24 august) în sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade. În a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării.

Lasă un răspuns