4000 de euro pentru cine renunţă la maşină. Metoda prin care se deblochează traficul şi se reduce poluarea

Această iniţiativă a intrat deja în vigoare ca o actualizare a pachetului Le Plan Velo, iniţiat în 2018, plan care presupunea şi anterior stimulări de acest gen.

Franţa vrea să convingă cetăţenii din marile oraşe să renunţe cu totul la maşinile vechi şi poluante şi să treacă la bicicletele electrice, fapt pentru care cetățenii primesc o subvenție de stat de până la 4.000 euro.

De această sumă pot beneficia cetăţenii cu venituri mai joase, care trăiesc în zonele urbane marcate drept centrale şi cu emisii reduse.

Cei care locuiesc în gospodării cu venituri mici din zonele urbane cu emisii scăzute și care își vând mașinile sunt eligibili pentru subvenția de 4.000 euro , în vederea achiziționării unei biciclete electrice. Cetățenii francezi din categoriile cu venituri mai mari sunt îndreptățiți la subvenții mai mici.

Mărimea exactă a susţinerii de stat va fi proporţională cu veniturile celui care aplică şi poate ajunge la 4.000 euro doar dacă cel care o solicită renunţă la maşina sa veche, cu motor cu ardere internă. Dacă, acesta va dori să-şi păstreze o maşină convenţională, prezumând că oricum o va folosi mai puţin, susţinerea de stat în cumpărarea unei biciclete electrice va fi de până la 400 euro, potrivit piataauto.md.

Sunt disponibile susţineri mai mici şi pentru cei care vor cumpăra biciclete cu pedale, fără un electromotor.Susţinerea atât de semnificativă a trecerii la biciclete electrice vine ca urmare a tendinţei unui număr extraordinar de mare de europeni din ultimii ani, care au început a le cumpăra în locul scuterelor.

Lasă un răspuns