Sorin Grindeanu: În 5 ani circulăm între Sibiu şi Piteşti, de la un capăt la altul!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că în cinci ani estimează că se va putea circula pe întreaga autostradă Sibiu Piteşti.

„Anul acesta s-au inaugurat 140 de kilometri din drumul expres Craiova-Piteşti. Se va inaugura, pe Sibiu-Piteşti, bucata de până la Boiţa. E bucata de până la intrarea în defileu. Se lucrează la lotul 5, bucata Curtea de Argeş-Piteşti.

Am semnat pentru loturile 2, 3 şi 4, cele mai grele, cele prin defileu. E peste un miliard de euro, cel mai mare contract semnat vreodată de CNAIR. Titular de contract e o companie italiană, dar sunt şi români acolo. Ar fi trebuit să termine în mai 2023, vor termina anul acesta în decembrie, tronsonul Sibiu-Boiţa (…) Ne ducem undeva în 5 ani de acum încolo, să se circule de la un capăt la altul, între Sibiu şi Piteşti“, a spus ministrul Transporturilor.

În 2023, ministrul estimează că se vor încheia o parte din lucrările la centura Bucureştiului, dar şi restul din autostrada Piteşti – Constanţa.

„În următorul an va trebui să circulăm pe A0, centura Bucureştiului, pe latura sudică. Anul viitor ar trebui să mergem pe autostradă de la Piteşti la Constanţa. Vor fi inaugurate, zic eu, în primăvara anului viitor. Sunt trei loturi de circa 20 km fiecare“, a mai precizat ministrul, care a explicat şi că partea de nord a centurii nu se poate face din cauza unui proces deschis de o companie chineză, care a fost descalificată în baza unei legi iniţiate de USR.

„Ar trebui să se termine mai repede şi lotul 1 şi lotul 3 de la Craiova la Piteşti. Apoi drumul expres Galaţi-Brăila. E cea mai mare aglomeraţie urbană după Bucureşti“, a mai explicat ministrul Transporturilor.

„Nu se ajunge cu toate lucrările la 100 de kilometri noi de autostradă. Nu prea apuci să vezi din funcţie ce ai făcut. Singurul ministru al Transporturilor care a avut un mandat plin a fost Miron Mitrea, care a făcut Autostrada Soarelui“, s-a plâns Sorin Grindeanu.

El i-a ameninţat însă pe constructorii neserioşi: „Dau penalităţi pentru cei care nu se înscriu în termene şi dăm certificate negative, ca să nu mai poată participa la licitaţiile viitoare aceste companii care nu se ţin de contracte, ca să facem curăţenie“, a declarat Sorin Grindeanu.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura