Vremea azi, 8 septembrie. Temperaturile cresc, dar se anunță și ploi

Joi temperaturile cresc şi vremea devine caldă. Ploile apar sporadic la munte şi în sud-estul extrem şi tot pe aici se intensifică vântul. În rest avem atmosfera însorită şi maxime de la 23 de grade în depresiuni până la 31 de grade în sudul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme schimbătoare, cu înnorări, poate şi 2-3 stropi de ploaie în zona litoralului. Vântul se înteţeşte şi se mai încălzeşte faţă de miercuri, iar în Bărăgan se ating 30 de grade.

Temperaturile cresc şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, pe unde se vor înregistra 28 de grade. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar vântul devine ceva mai insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina urmează o zi de vară autentică, cu atmosfera însorită şi maxime de până la 27 de grade. La munte o să vină câteva averse, dar pe seară şi la noapte se înnorează şi vin ploi mai serioase.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme schimbătoare şi mai mulţi nori în orele serii, când apar şi ploile. La noapte instabilitatea se accentuează şi vor fi averse abundete, însoţite de descărcări electrice.

Cam la fel va fi vremea şi în vestul ţării: perioade însorite şi înnorări mai ales pe seară şi la noapte – atunci o să plouă zdravăn şi se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Maximele urcă până la 30 de grade.

În Transilvania se anunţă o zi însorită şi mai caldă decât miercuri. Temperaturile ating 29 de grade pe la Alba Iulia, iar pe timpul zilei doar pe la munte vor fi ceva înnorări şi averse, pe spaţii mici. După lăsarea serii ploile din vest ajung şi pe-aici.

În Oltenia, tot în zona montană s-ar putea să picure trecător. În rest avem atmosfera însorită, vânt domol şi până la 29 de grade în termometre – valori mai ridicate faţă de cele normale pentru această perioadă.

În sudul ţării va fi şi mai cald şi se vor atinge 31 de grade în Lunca Dunării. Şi pe-aici avem vreme frumoasă, cu soare şi câţiva nori inofensivi.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura