Val de pneumonii neobişnuite la copii. Dr. Beatrice Mahler: ”Sunt forme atipice”

Val neobișnuit de pneumonii în spitalele de copii din România. Medicii atrag atenția că în această perioadă ne confruntăm cu un fenomen neobișnuit pentru acest moment al anului.

Redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor mult mai devreme decât de obicei şi vremea rece au făcut ca valul de viroze şi pneumonii să debuteze mult mai repede comparativ cu anii trecuţi.

Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală, şeful secţiei clinice pediatrie 1 – secţie în care se tratează patologia respiratorie, a declarat pentru News.ro că medicii din spital se confruntă în această perioadă cu multe cazuri neobişnuite pentru luna septembrie, cazuri pe care le întâlnesc de obicei în perioada de iarnă. Cei vulnerabili sunt de această data copiii mai mari, explică medicul.

”Este într-adevăr o creștere a numărului de pacienți care vin cu pneumonii și constatăm, pe lângă faptul că au pneumonie și sunt forme atipice, agenți patogeni pe care noi i-am întâlnit anterior pandemiei.

Există o imunitate scăzută, foarte mulți pacienți cu boli cronice au renunțat la tratament.

Ca noi toți, și copiii sunt expuși la infecții. Din fericire, copiii sunt expuși la infecții virale.

Șansa ca o infecție virală să treacă și să se rezolve, în cazul în care copilul are o imunitate bună, este mult mai mare comparativ cu adultul, unde cred că grija trebuie s-o avem tot către cel vârstnici”, a declarat Dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului ”Marius Nasta” din București, la Antena 3.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura