Doi soţi din Câmpulung locuiesc sub pământ

Au ales să stea în bordeie sub pământ! Cei doi soţi stau chiar în zona centrală a Câmpulungului!

O familie trăieşte de câţiva ani sub pământ chiar în centrul Câmpulungului. Soţ şi soţie au ales să îşi facă două găuri sub pământ. Acolo dorm şi îşi petrec o parte din timp.

Locul cu pricina este pe strada Matei Basarab, numărul, probabil 9 nu se ştie exact. Mâncare au din mila celor din zonă care le lasă câte o plasă în gard cu diverse ale gurii. Au şi câini care hoinăresc mai mult pe străzi. În timpul zilei cei doi soţi, stau la o masă în curte.

Proprietatea este de câţiva zeci de metri pătraţi, mai au şi o casă care stă să se dărâme, dar nu se ştie cu exactitate dacă le aparţine pentru că ei nu vorbesc cu nimeni.

Povestea SF de pe strada Matei Basarab din Câmpulung, nu a rămas neauzită sau neştiută de locatarii blocurilor din zonă. Aceştia, ba fac haz de necaz, ba sunt îngrijoraţi de modul în care se comportă cei doi.

„Eu nu am crezut mult timp că se poate aşa ceva. Mi-a povestit un vecin, dar am zis că exagerează. Păi nu exagera, cei doi, sunt soţ şi soţie. Au o casă în spatele curţii, casă care stă să cadă. Cum ei nu au băgat bani în aceasta şi au realizat că nu mai e de locuit, au săpat în pământ nişte bordeie. Da, sunt nişte găuri la suprafaţă, pe care intră ei. Fiecare are bordeiul lui. Ziua stau afară, au o improvizaţie de masă şi două scaune. E ceva de filme de groază. Ăştia supravieţuiesc ca în junglă. Nu ştiu cum se comportă cu oamenii, că nu sunt sociabili“, spune un bărbat din zonă.

„Da, cum să nu îi ştiu. Au două bordeie. Cred că şi-au făcut două să nu se certe… Nu cred că sunt foarte sănătoşi la cap, că nu poţi să stai să cadă casa pe tine şi după să te muţi sub pământ. Le mai duce lumea de mâncare, dar…. cât să le dea şi oamenii. Mai vin bătrânele din cartier cu mâncare, de pomană, dar, nu intră în curte că le e frică. Mai lasă unii hrană pentru câini, e urâtă treaba. Nu cred nici că ar putea să îi ducă primăria undeva, chiar nu ştiu care ar fi soluţia cu ei“, spune un bărbat din cartier.

„Îi ştiu, au şi câţiva câini, slabi, cred că şi bolnavi, le ducem noi mâncare, le punem punga în gard. Nu ştim ce fac, mai mult de ce se vede din stradă. La câini le dăm tot noi să mănânce, ne e milă de săracele suflete. Cred că ei ţin câinii să doarmă cu ei, să se încălzească. Nu am habar ce e acolo sub pământ, nici nu îmi pot închipui, dar e în pământ, e umezeală, sunt insecte, naiba ştie cum stau ei…“, spune un alt bărbat din zonă.

„Mie îmi e teamă de ei. Mă duc cu un vecin să le agăţ mâncare în gard. Am aproape 70 de ani, dar aşa ceva nu am mai auzit, de văzut, nici atât. Ce să le faci, aşa s-au gândit ei că e mai bine. Ce pot să zic e că, a zis un domn de aici care i-a zărit, că nu par jegoşi, adică pare că se spală, nu au laţe, nu sunt cu un aspect de speriat, însă, vă daţi seama, unde se spală ei, nu ştiu dacă au apă în curte, de spălat haine, nu mai zic… Asta e situaţia, cert este că nouă, la femeile mai în vârstă, ne e teamă de ei“, spune o femeie de la unul dintre blocurile din cartier.

Simona Ivaşcu

Lasă un răspuns