Conf.dr.Adrian Tase, îndemnuri la responsabilitate şi încredere privind riscul unui atac nuclear

Chicago, IL – AHA Sessions 2015 – Adrian Tase during the 2015 American Heart Association Annual Scientific Sessions meeting here today, Monday November 9, 2015. Photo by © AHA/ Todd Buchanan 2015

Renumitul medic cardiolog vine cu sfaturi importante despre cel mai fierbinte subiect al momentului şi anume riscul unui atac nuclear venit dinspre Rusia. Medicul cardiolog vine cu o serie de sfaturi foarte pertinente, dar îndeamnă şi la calm, dat fiind faptul că un asemenea atac nu este nici pe departe unul iminent. 

“Războiul din vecinătate a ajuns la faza în care este posibilă activarea butonului nuclear de către Federaţia Rusă. Nu ar fi prima catastrofă nucleară din istorie, dar nimeni nu doreşte aşa ceva.

În primul rând, ar putea fi doar un bluff.

Apoi, chiar dacă preşedintele doreşte să activeze butonul nuclear, să fie oprit de cei din anturajul său.

În cazul activării, starea focoaselor nucleare ruseşti ar putea fi la fel de neperformantă ca şi a tancurilor, deci explozia să fie de mici proporţii şi să aibă loc la mică distanţă de la lansare, adică tocmai pe teritoriul Rusiei.

Dacă totuşi s-ar produce un atac nuclear în apropierea noastră, trebuie să ştim câteva măsuri elementare. Evităm să ieşim afară, şi ne amenajăm casă că un buncăr. Trebuie urmărite anunţurile autorităţilor. Geamurile trebuie izolate, iar pe pragul uşii, la intrare, se pune un preş îmbibat cu apă şi oţet. Masca este obligatorie. Când venim de afară, ne spălăm doar cu apă rece, să rămână porii închişi. Consumăm numai conserve, în nici un caz fructe şi legume din grădina care pot conţine praf radioactiv. La ţară, trebuie acoperită gură puţului.

Singura plantă care a rezistat la Hiroshima a fost Gingko Biloba. De aceea, pastila de Ginseng ar putea fi utilă. De asemenea, resveratrolul din vinul roşu poate fi util în aceste situaţii. Când a avut loc dezastrul de la Fukushima, Republica Moldova a donat vin roşu japonezilor. ?i, nu în ultimul rând, atunci când autorităţile anunţă, să avem pregătite pastilele de iod. 

Eventualitatea unui atac nuclear nu trebuie să creeze panică, ci trebuie tratată cu atenţia cuvenită. Există o experienţă în domeniu, nu mai suntem nici în 1945 la Hiroshima, nici în 1986 la Cernobîl. Experţii care au salvat Japonia după accidentul de la Fukushima sunt supercalificati să rezolve astfel de probleme. Armata americană monitorizează situaţia, iar autorităţile sunt instruite”, transmite renumitul medic cardiolog, Adrian Tase.

Lasă un răspuns