Singura situație în care Vladimir Putin ar putea lansa bomba nucleară. UE nu va mai conta din punct de vedere economic

Pe fondul escaladării conflictului dintre SUA și Rusia, cu UE și Ucraina la mijloc, sociologul Dan Dungaciu crede că Vladimir Putin ar putea apăsa butonul nuclear, dacă statul pe care-l conduce se va simți în pericol că ar putea fi învinsă. 

Dacă va ajunge la disperare, Vladimir Putin ar putea apăsa butonul nuclear, în loc să fie judecat de un tribunal internațional, iar mai apoi, umilit de liderii occidentali, crede politologul Dan Dungaciu.

„Putin este obligat, pe fondul acestei escaladări, să se comporte în așa fel încât să nu rateze tot. El nu mai poate să fie nici moale, nici conciliant. El e obligat să reacționeze foarte dur. Orice slăbiciune a sa, dacă nu reușește să apere acele teritorii, și cei din jurul său vor simți că sângerează. 

El e obligat să facă asta (n.r. – să vorbească despre arma nucleară). Dacă unii îl consideră pe Putin bolnav, nebun, în momentul acela, orice discuție e inutilă. Ori îl consideri nebun și taci, te rogi să nu o facă sau să nu-i convingă pe nebunii din jurul lui.

Dacă e un om rațional, aici lucrurile se complică. Dacă e rațional, s-ar putea ca singura soluție să fie să dea arma nucleară tactică, capabil să plătească prețul. Opțiunea va fi între a da o armă nucleară tactică sau a se duce la tribunalul internațional, ca Miloșevici. Între cele două opțiuni, sincer, nu mi-e clar pe care ar putea să o aleagă. Rațional vorbind, există un asemenea risc, pentru că ei nu mai au nimic de pierdut, din acest punct de vedere. Se joacă pe ‘totul sau nimic’. Și Zelenski joacă pe ‘totul sau nimic’. Nici Zelenski nu are ‘strategia de exit’”, a declarat Dan Dungaciu, pentru Gândul, în emisiunea

Advertisement

Lasă un răspuns