Perchezitii in Arges! Barbat salvat de mascati la primele ore ale diminetii!

În ziua de 04 octombrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, și au efectuat o percheziție la domiciliul unei persoane bănuite că s-ar afla în posesia mai multor bunuri sustrase.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o activitate de percheziție la domiciliul unei persoane din Ștefănești, ocazie cu care au descoperit și ridicat mai multe scule și unelte electrice, susceptibile a proveni din infracțiuni de furt.

Anterior, în urma cercetărilor, s-a stabilit că, în nopțile de 23 spre 24 septembrie 2022 și 27 spre 28 septembrie 2022, un bărbat de 35 de ani, din Pitești, cu antecedente penale, ar fi pătruns prin efracție într-un număr total de trei imobile aflate în construcție, situate pe raza comunei Bradu, de unde ar fi sustras mai multe scule și unelte electrice, cauzând un prejudiciu estimat la suma totală de 13.000 de lei.

În ziua de 30 septembrie a.c., cel în cauză a fost identificat pe raza municipiului Pitești, iar în baza unui mandat de aducere a fost condus la sediul poliției. În baza probatoriului administrat până la acel moment, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. În ziua următoare, respectiv 01 octombrie, acesta a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celui în cauză.

Mai mult de jumătate din bunurile sustrase au fost recuperate, acestea fiind restituite persoanelor vătămate. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, cel în cauză fiind bănuit de comiterea altor infracțiuni cu același mod de operare.

Advertisement

Lasă un răspuns