Salvamont Arges-interventie extrem de periculoasa. Opt turisti rataciti- inconstienti!

UN GRUP DE 8 TURIȘTI INCONȘTIENȚI, ECHIPAȚI CU NUMAI 2 HAMURI, S-AU PIERDUT ÎN PIATRA CRAIULUI. INTERVENȚIA DE 12 ORE A SAVALMONT ARGEȘ A FOST EXTREM DE RISCANTĂ! Timp de 12 ore, salvamontiștii din formația Câmpulung și colegii lor din Zărnești au făcut eforturi uriașe, inclusiv pe timp de noapte, pentru a salva un grup de opt turiști care s-au aventurat pe traseul Dunăreanu  de la Umerii Pietrei Craiului, total neechipați. Nu aveau asupra nimic altceva în afara a două hamuri!

Din cauza terenului accidentat și a friabilității rocilor, nu doar turiștii cu pretenții exagerate de alpiniști au fost în pericol, ci și salvatorii lor montani.

„În data de 15 octombrie, în urma unui apel telefonic, am intervenit în masivul vestic al Pietrei Craiului împreună cu colegii mei de la Salvamont Zărnești pentru extragerea și evacuarea a opt persoane într-o zonă greu accesibilă. Cele opt persoane nu aveau echipament necesar pentru un asemenea traseu montan. Acțiunea a durat 12 ore, prelungindu-se târziu în noapte din cauza terenului accidentat și a instabilitatea rocii. Întreaga acțiune a pus în pericol nu doar viețile persoanelor în cauză, ci și viețile salvatorilor montani” – Pepu Eugen, Salvamont Argeș

PENTRU SIGURANȚA DVS ȘI A TUTUROR, NU PLECAȚI PE TRASEE FĂRĂ ECHIPAMENT ȘI FĂRĂ A ANUNȚA ÎN PREALABIL SALVAMONT DE TRASEUL PE CARE DORIȚI SĂ ÎL ABORDAȚI, mai transmit salvamontiștii argeșeni.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura