Marcel Ciolacu anunță noi vouchere pentru români: ”S-au făcut niște eforturi considerabile!”

Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul pregătește pachete sociale și economice, asemănătoare celor aplicate în 2022, și pentru anul următor, separat de creșterea pensiilor și a salariului minim.

„Suntem într-o perioada de criză, de aceea am decis și să poți împinge ratele la bănci. Eu nu aș face-o și nu aș încuraja, dar dacă e nevoie, măcar ai o portiță. Cîțu a întors în economie 2% din PIB, ca țările din Africa. Acum avem în jur de 6% din PIB întors în economie, prin pachetele sociale și economice. 

Voucherele sunt negociate și pe exercițiul financiar pe anul viitor. Vom mai avea încă un pachet social și unul economic. Anul trecut pachetul economic a fost mai mare decât cel social și uite că avem cea mai mare creștere economică din Europa. Dar trebuie să se regăsească și în buzunar. S-au făcut niște eforturi considerabile, iar dacă economia a avut creștere înseamnă că măsurile luate au fost corecte. Nu ne-am comportat ca niște idioți, dar trebuie să vedem și contextul european și mondial și faptul că avem război la graniță. Nu e de vină nimeni că Putin e nebun și a atacat Ucraina, dar nici nu putem să-l lăsăm să câștige, dacă vrem o Europă liberă. 

Dar trebuie să avem o logică, să construim ceva sustenabil pe termen lung și mediu. Sigur ca sunt nemulțumiri, e posibil ca românii să nu ne mai voteze, dar haide să fim corecți. Se construiește acum pentru anul viitor. Cîțu zice ca vrea 25% la pensii, dar el și Orban nu au dat un ban în doi ani de zile. Bine că suntem la guvernare. 

Lasă un răspuns