Salvamontişti argeşeni premiaţi de conducerea CJ Argeş

Trei salvamontişti ai Serviciului Public Salvamont Argeş, Silviu Valentin Dina, Robert Marian Năstase şi Julien Michel Roger Berquez au fost premiaţi miercuri de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş Ion Mînzînă şi vicepreşedintele Adrian Dumitru Bughiu pentru profesionalismul, operativitatea şi spiritul civic manifestat în acţiunile lor. La începutul lunii, cei trei salvamontişti au restituit o borsetă cu bani unei doamne care o pierduse pe drum în faţa Bazei Salvamont Argeş. Femeia, cetăţean israelian, făcea parte dintr-un grup de motociclişti care au traversat Transfăgărăşanul. În borsetă mai erau, pe lângă suma mare de bani, telefonul şi actele personale.

După o acţiune demnă de cea a detectivului Sherlock Holmes, salvamontiştii au reuşit să o identifice cu ajutorul propriului telefon dar şi prin alertarea motocicliştilor din zonă care treceau spre Bâlea Cascadă, acolo unde ajunsese şi proprietara borsetei, care de altfel nici măcar nu sesizase pierderea ei. „Felicităm nişte oameni extraordinari, care au făcut o chestiune corectă şi normală. Ne mândrim cu ceea ce au făcut, ştiu că nu sunt la primul gest de acest gen, şi vrem să fie un exemplu pentru noi toţi. Pe lângă asta, ştim cu toţii că tot ei, şi aici îi includ pe toţi cei din Salvamont Argeş, sunt şi cei care au salvat şi multe vieţi. Din discuţiile de acum, dar şi din cele pe care le-am mai avut şi cu alte ocazii, din păcate, încă sunt foarte turişti care urcă în papuci şi tricou pe munte, iar oamenii aceştia îşi riscă propriile vieţi să îi salveze. Mai mult, au fost cazuri când s-au întâlnit pe traseu şi i-au avertizat să se întoarcă, i-au tratat cu aroganţă, ca mai apoi să îi sune să vină să îi salveze.

Consiliul Judeţean Argeş finanţează Serviciul Salvamont Argeş şi a răspuns întotdeauna solicitărilor venite din partea acestui serviciu. Salvamontiştii noştri sunt recunoscuţi pentru profesionalismul lor, iar Argeşul are cei mai înalţi dar şi cei mai frumoşi munţi din ţară“ – Ion Mînzînă, preşedinte Consiliul Judeţean Argeş.    Cei trei salvamontişti au fost însoţiţi de conducerea Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu şi Cristian Toma. 

Lasă un răspuns