Conf. dr. Adrian Tase vorbeşte despre efectele războiului din Ucraina

Chicago, IL – AHA Sessions 2015 – Adrian Tase during the 2015 American Heart Association Annual Scientific Sessions meeting here today, Monday November 9, 2015. Photo by © AHA/ Todd Buchanan 2015

Se vor împlini în câteva zile opt luni de la declanşarea războiului între Rusia şi Ucraina. Au fost luni în care au fost afectaţi de acest război şi românii. Veştile, uneori apocaliptice despre conflictul de la graniţa României au instalat panica în mintea şi sufletele oamenilor. O analiză foarte bine detaliată a acestui conflict şi mai ales a efectelor pe care le are asupra oamenilor de rând a realizat-o renumitul medic car-diolog, Adrian Tase.

Erori

Când o ţară nu este în top ten puteri economice ale lumii şi declară război întregii planete, negăsind un sprijin real nici în China, Turcia sau Iran, invazia este sortită eşecului. Singurul aliat este Coreea de Nord. Un război avortat din start. Invazia a fost previzibilă şi tardivă, iar Ucraina a avut timp suficient pentru a-şi pregăti defensiva. Patru luni de manevre inutile, plus amânarea invaziei din cauza Olimpiadei Albe de la Beijing. Comandantul forţelor armate nu este militar de carieră. O lipsă de profesionalism cu costuri imense. În plus, chiar preşedintele s-a implicat adeseori direct şi neinspirat în decizii de front, cum mai fac unii şi în fotbal. Reacţia ucrainenilor a fost anticipată eronat. Preşedintele a rămas în centrul de comandă, oamenii au fost instruiţi şi înarmaţi, luptând cu eroism. Spatele a fost asigurat de ţările NATO, inclusiv ţara noastră. Propaganda a lucrat intens, dar oamenii s-au informat în paralel din surse credibile. Unii au şi protestat, fiind arestaţi de regimul opresiv. Cu timpul, se conving din ce în ce mai mulţi care este realitatea.

Consecinţe probabile

Atomizarea teritoriului şi avansul asiaticilor spre vest. Fărâmiţarea ar putea începe chiar cu declararea independenţei cecene. Ar urma tătarii, minoritarii mongoli frontalieri, Daghestanul, etc. De ce nu, şi zone mai civilizate, cum este regiunea Sankt Petersburg, ar putea cere secesiunea pentru a se alătura ţărilor cu nivel de trai ridicat. Pauperitatea este inevitabilă. Fiecare zi de război costă enorm, iar vistieria ţării va fi secată. În plus, sărăcia poate deveni cronică prin neîncrederea firmelor de a mai investi, ca şi prin plata daunelor de război pe termen lung. Dezechilibrul demografic prin pierderea unui număr mare de bărbaţi tineri. O ţară emasculată este un teren propice pentru migrarea bărbaţilor din alte culturi şi lesbianism. Decredibilizarea religioasă prin implicarea patriarhului în acest proiect beligerant. Este un lucru care ne doare şi pe noi, ca şi creştini ortodocşi. Impactul asupra culturii slave. Adoptarea alfabetului latin ar fi un câştig pe termen lung, dar o ofensă pentru cei care gândesc în stilul conducerii de la Kremlin din ultima sută de ani. Latinizarea alfabetului a fost făcută de croaţi cu mult timp în urmă, deci există un precedent.

Lasă un răspuns