FC Argeş ar trebui să se gândească mai bine la evitarea retrogradării!

FC Argeş va juca astăzi de la ora 18:15 pe terenul celor de la Petrolul Ploieşti, într-o dispută contând pentru ultima etapă a turului de campionat. La Piteşti toată lumea vorbeşte numai despre play-off şi despre lupta pentru a prinde un loc între primele şase din clasament, dar la ora începerii meciului de astăzi, FC Argeş este pe locul 11, având numai un singur punct mai mult faţă de echipa situată pe locul de baraj, adică UTA, echipa cu care piteştenii vor juca runda următoare. Este drept că în acelaşi timp, piteştenii sunt la numai două puncte de primul loc de play-off, poziţie ocupată de Sepsi. Ceea ce este interesant este faptul că nimeni la Piteşti nici măcar nu vorbeşte despre o eventuală luptă pentru evitarea locului de baraj sau chiar despre evitarea retrogradării, echipa din Trivale având trei puncte peste Universitatea Cluj.

Cifrele care dau fiori

FC Argeş a obţinut un singur succes în deplasare în primele 14 runde ale campionatului, victoria de pe terenul Mioveniului, scor 1-0. Într-un clasament al jocurilor disputate în deplasare, piteştenii sunt pe locul 15, numai CS Mioveni fiind mai slabă, dar diferenţa este făcută doar de golaveraj, ambele echipe având câte patru puncte acumulate. Mai mult, piteştenii au numai două goluri marcate în cele şase meciuri disputate cu primele şase clasate în acest moment din Superliga. Un gol a adus şi singura victorie, 1-0 cu CSU Craiova. În celelalte cinci meciuri, piteştenii au mai marcat un gol, în final de meci pe Giuleşti, la o înfrângere cu 2-1. În aceste cinci meciuri, piteştenii au încasat 11 goluri.

Trei deplasări până la întreruperea campionatului

Competiţia internă va avea parte de o premieră în acest sezon. Pentru prima dată competiţia va avea două pauze foarte lungi. La începutul lunii noiembrie competiţia se va opri pentru a face loc meciurilor din grupele Campionatului Mondial. Până în acel moment, argeşenii vor disputa patru meciuri, trei fiind în deplasare. Piteştenii vor juca la Ploieşti, Arad şi la Cluj cu Universitatea. Singurul meci de acasă va fi jocul contra celor de la Sepsi, o echipă care vrea să prindă un loc între primele şase. Campionatul se va relua cu un meci acasă contra Rapidului, iar până la pauza prilejuită de sărbătorile de iarnă, piteştenii vor mai juca în deplasare cu FCU Craiova şi acasă cu Mioveni.

Lasă un răspuns