Târgul Toamnei la Şcoala „Marin Preda“

Mese pline cu bucate, bunătăţi pregătite de elevi şi părinţii lor, culori pastelate, zâmbete colorate şi zumzete de bucurie. Aşa s-a desfăşurat Târgul Toamnei la Şcoala „Marin Preda“ din Piteşti. „Am pregătit multe surprize pentru preşcolarii şi şcolarii noştri. Târgul Toamnei este un eveniment pe care noi îl organizăm de mulţi ani şi putem spune că a devenit deja o tradiţie la şcoala noastră. Este o tradiţie începută în 2015 şi este un eveniment pe care îl aşteptăm cu multă bucurie şi nerăbdare şi noi, dar şi preşcolarii şi şcolarii noştri“, a precizat Ramona Vasilescu, directorul Şcolii „Marin Preda“.

Curtea şcolii a devenit un loc de basm

Curtea şcolii s-a transformat într-un loc de poveste. Copiii şi-au aranjat standurile încărcate cu bunătăţi: prăjituri, plăcinte cu mere sau dovleac, gemuri sau delicioasa zacuscă au fost doar câteva dintre produsele oferite spre vânzare. „Noi vrem să vindem ca să primim bani“, a declarat o micuţă, care a continuat şi a spus că este elevă în clasa pregătitoare şi că-i place foarte mult de doamna învăţătoare.  Un alt elev şi-a etalat şi el produsele: „Am pregătit plăcintă cu mere şi plăcintă cu dovleac“, a punctat un alt elev al Şcolii „Marin Preda“. 

Elevii au făcut tot posibilul să îşi vândă produsele

Elevii s-au pregătit cum se cuvine pentru a celebra toamna în cadrul acestui eveniment care a marcat frumuseţea acestui anotimp. Alături de aceşti micuţi au fost părinţii sau bunicii acestora. „Am venit astăzi alături de copiii mei. Sunt aici la şcoala Numărul 10. Este o efervescenţă, este o plăcere să te afli aici. Copiii îşi doresc să vândă cât mai mult. Chiar am vrut să negociez cu ei la preţ, dar nu au dorit să lase la preţ“, a declarat Sorin Mazilescu, de data aceasta în calitate de părinte.

Profesorii s-au implicat în acest minunat eveniment

În acest eveniment pe cât de frumos pe atât de util pentru dezvoltarea celor mici s-au implicat şi profesorii unităţii de învăţământ din Piteşti. Aceştia afirmă că astfel de evenimente le stimulează creativitatea celor mici, dar creează şi un spirit de competiţie între aceştia. „Alături de copiii mei, elevii clasei a VII-a A am pregătit un stand cu cele mai gustoase preparate. Sunt produsele specifice toamnei. Alături de ei mă simt din nou copil şi trăiesc abundenţa acelui minunat anotimp“, a punctat profesorul de istorie, Nicolae Stoica.

Lasă un răspuns