„Dacii şi Românii.ro“, succes deplin la Teatrul Alexandru Davila

„Dacii şi Românii.ro“ a avut un succes deplin, jucându-se trei seri la rând cu sala Teatrului „Alexandru Davila“ arhiplină. A fost un adevărat regal pentru publicul piteştean de toate vârstele care a redescoperit frumuseţea teatrului de revistă. Iar actorii de la „Alexandru Davila“ s-au completat spectaculos cu vedetele Anca Ţurcaşiu şi Andrei Duban într-un adevărat regal de muzică şi comedie.

Managerul Dan Tudor a venit, în seara de duminică, şi cu o noutate: secţia de Estradă a Teatrului „Alexandru Davila“ va purta din nou numele lui Constantin Zărnescu, cel care a şi înfiinţat această secţie, la 1 noiembrie 1957. Anca Ţurcaşiu s-a arătat de-a dreptul încântată de reacţia publicului piteştean şi a explicat că s-a simţit pe deplin „adoptată şi răsfăţată“ de echipa de la Teatrul „Alexandru Davila“: „Am jucat deja trei spectacole şi suntem fericiţi că publicul reacţionează foarte frumos. Chiar aşteptam cu mare nerăbdare să vedem reacţia publicului, singurul element care lipsea din ecuaţia noastră, pentru că noi ne-am învăţat treaba, dar mai era un element foarte important, publicul. A reacţionat foarte frumos şi noi suntem foarte fericiţi. Se vede frumos şi de la mine, de acolo, de pe scenă. Experienţa mea la Teatrul <<Davila>> este foarte frumoasă. Am găsit aici oameni care m-au răsfăţat. Sunt o fire sociabilă şi ne-am împrietenit foarte repede cu toţii. Suntem aşa, ca într-o familie şi mă simt confortabil adoptată în familia lor, a teatrului de la Piteşti. Îi chem pe piteşteni la teatru ca să înlocuim televizorul care ne spune numai lucruri fără sens, cu scena noastră, că sclipeşte, care are foarte multă energie. Vor primi de aici un vibe absolut minunat. Te poţi încărca pentru o săptămână cu o energie şi o emoţie foarte frumoasă“. Scenograful Cristian Ciucu a simţit şi ea, în ciuda experienţei sale şi a regizorului Cezar Ghioca, emoţiile premierei: „Ideea vine din discuţii. Şi prima discuţie am avut-o cu regizorul Cezar Ghioca. Am relaţional foarte bine cu toată lumea, cu toţi artiştii, şi aici a fost secretul reuşitei. Managerul Dan Tudor a fost sufletul din spatele acestui proiect şi fără acest suflet poate că lucrurile nu se desfăşurau aşa. Îi mulţumesc că a fost în spatele meu şi m-a ajutat să coordonez o echipă atât de mare“.

Şi pentru Andrei Duban premiera din acest weekend a fost…o premieră, pentru că această piesă de la Piteşti reprezintă debutul său în teatrul de Revistă:

„Este o premieră şi pentru mine şi mă bucur că este aici, la Piteşti. Este un spectacol pe care nu îl termin niciodată cu lacrimi în ochi. Este primul meu spectacol de revistă în care joc. Eu am avut o copilărie plină de teatru de revistă. Unchiul meu, George Bunea, era cântăreţ la Constantin Tănase. Acolo am copilărit. Eu acolo am învăţat să spun bancuri de la Puiu Călinescu, Jean Constantin, Nae, Vasile, Stela şi Arşinel, toţi marii noştri actori de revistă. Când mi-am dat seama că sunt şi eu pe scenă la un spectacol de revistă, aproape că nu pot cânta la final pentru că sunt foarte emoţionat. Mă bucur foarte mult că mi s-a dat această şansă aici, la Piteşti. A fost o bucurie să vedem trei zile la rând trei săli arhipline. Sperăm să se propage vestea că la Teatrul <<Alexandru Davila>> este un spectacol nou. Este un spectacol care nu te lasă fără zâmbet. Mesajul pentru către publicul piteştean este să vină la teatru ca să vină de min-ciună, de răutate, pentru că numai aşa putem învinge sistemul“. Emoţii au fost, într-o anumită măsură, şi pentru ma-nagerul Dan Tudor, pentru care putem spune că premiera Dacii şi Românii.ro reprezintă un debut pentru proiectul său de management în care are ca principal obiectiv revenirea publicului argeşean şi piteştean în sălile teatrului Davila. Şi, dacă această piesă a însemnat un succes, luna următoare la teatrul piteştean urmează Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio, care de anul acesta va purta numele marelui regizor Liviu Ciulei. „E mai puţin important cum am simţit eu aceste trei zile, ci mai important este ca publicul care a umplut sala în aceste zile să înveţe publicul piteştean că aici este un loc unde se poate regăsi. Este un spectacol dedicat cumva comunităţii piteştene, să îi apropiem de teatru. Vrem să le spunem oamenilor că, deşi teatrul este sponsorizat de Consiliul Judeţean, artiştii au nevoie de public care să vină aici şi care să plătească biletul la spectacole. Eu pot să vă spun că în continuare va fi o activitate intensă. Urmează în luna noiembrie un maraton veritabil, în care Festivalul de teatru care de anul acesta se va numi Festivalul Internaţional de Teatru <<Liviu Ciulei>> va prezenta piteştenilor şi argeşenilor, în fiecare weekend, timp de patru săptămâni, opt spectacole de la poate cele mai importante teatre, şi mă refer aici şi la modul în care aceste spectacole s-au raportat la tema de acest an – <<Comicul necesar>>, nevoia de comedie în aceste vremuri atât de ciudate“ – Dan Tudor, manager Teatrul „Alexandru Davila“.

Lasă un răspuns