S-a aflat adevărul! Ce pastile ia, de fapt, Simona Halep: ‘Am acordul ei să spun’

S-a aflat adevărul! Ce pastile ia, de fapt, Simona Halep. Un apropiat al româncei dă cărţile pe faţă. Cea mai bună jucătoare de tenis din România a fost testată pozitiv la testul antidoping de la US Open. Momentan, este suspendată provizoriu.

Simona Halep este apărată de Dana Safta, medic ORL și doctor în științe medicale. Specialistul, un apropiat al Simonei Halep, a dezvăluit ce medicamente ia Simona în fiecare zi.

Ce pastile ia, de fapt, Simona Halep

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță de clasa EPO. „Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.

Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză.

Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva… să-i pună ceva în sticlă.

Pe Simona o cunosc de ceva ani, legătura noastră a fost medic-pacient în urmă cu 8-9 ani și de aici s-a construit o prietenie, o relație de suflet și o consiliere medicală pe care bineînțeles că am făcut-o pentru că ea a avut încredere în mine, iar eu am fost corectă în ceea ce trebuia să fac pentru ea din punct de vedere medical și ulterior, bineînțeles, ajutând-o să-și depășească starea emoțională cu încredere și tot ce am putut să-i dau ca sprijin moral.

Cu siguranță eu nu pot să accept nicio clipă ideea că Simona, cu bună știință, a înghițit roxadustat. Nu este posibil.

Cunoscând-o atât de bine și știind în primul rând cum are grijă de corpul ei și de fiecare dată dorința și când avea o prescripție într-o banală viroză, judecam prescripția ei în funcție de ceea ce lista de la Antidoping ne permitea. Neglijență din partea ei și a echipei este exclus, pentru că echipa are tot interesul să o ajute, nu s-o împiedice, nu să o distrugă. Deci, această ipoteză eu n-am să pot să o accept niciodată. Am cunoscut această echipă”, a spus Dana Safta, conform Antena 3 CNN.

Lasă un răspuns