Studenții de la Poliție trăiesc în condiții mizere, cu șobolani pe holurile internatului

Au apărut imagini groaznice din internatul Academiei de poliție. Studenții trebuie să suporte șobolanii, grupurile sanitare pronosite și dormitoarele supraaglomerate.

Sindicatul Europol a adus în atenția publlicului imagini cu un puternic impact emțional. Studenții de la Poliție trăiesc în condiții de neimaginat în internatul Academiei de Poliție. Șobolanii se plimbă liberi pe holuri, băile sunt într-o stare avansată de degradare, într-un dormitor pot sta chiar și 16 persoane, iar apa caldă lipsește cu desăvârșire.

Imaginile au apărut pe contul de Facebook al Sindicatului Europol. ulterior liderul sindicatului, Cosmin Andreica, a explicat la postul de televiziune B1 TV că, de ani buni, studenții Academiei de Poliție, sunt nevoiți să accepte condițiile inumane.

„Bine ați venit în Academia de Poliție….

Acesta este rezultatul managementului performant din ultimii ani ce a fost promovat la nivelul unei instituții care ar trebui să reprezinte „startul unei noi etape din cariera fiecărui viitor polițist” – ca să-l cităm în acest sens pe ministrul Lucian Bode.

Constatăm cu un gust amar că studenții Academiei de Poliție sunt buni doar pentru momentele de ceremonie în care reprezentanții MAI le aduc la cunoștință cât de importanți sunt pentru instituție și societate și îi folosesc pentru postări pe Facebook, doar pentru a acumula capital de imagine.

Astăzi, viitorii polițiști sunt nevoiți să stea câte 16 într-o cameră, nu au loc unde să-și poată realiza igiena personală, toaletele sunt nefuncționale într-o proporție covârșitoare, iar despre apă caldă nici nu poate fi vorba.

O

Lasă un răspuns