Best Credit: Descoperă cele mai bune strategii pentru a-ţi gestiona banii de la un salariu la altul

În absenţa cunoştinţelor de planificare financiară, multor persoane le este practic imposibil să îşi gestioneze eficient banii de la un salariu la altul. Această provocare este o mare sursă de stres, mai ales având în vedere preţurile care cresc şi nu se mai opresc la alimente, energie şi alte facturi de utilităţi.

Nu doar munca este importantă pentru a câştiga bani, ci mai ales faptul că nu ai vrea ca în ziua de salariu pe toţi să îi cheltui. Astfel, pe măsură ce înveţi să gestionezi salariul îţi va fi mult mai uşor să pui şi ceva deoparte. Primul pas este să îţi aşterni pe hârtie veniturile şi cheltuielile, apoi să conştientizezi ce greşeli faci, care te împiedică să economiseşti.

Dacă ţi se întâmplă prea des să nu te ajungi cu banii de la un salariu la altul, acest articol îţi poate fi de mare ajutor. Specialiştii de la Best Credit IFN te ajută să faci o gestionare mai atentă a banilor şi o planificare mai eficientă a cheltuielilor.

Care sunt cele mai frecvente cheltuieli financiare?

Ca fiecare dintre noi, şi tu ai trecut printr-o experienţă care ţi-a readus aminte de erorile pe care le faci în gestionarea banilor. Efectele asupra propriilor tale finanţe sunt cât se poate de clare – pierderi financiare, necesitatea refinanţării printr-un credit până la salariu, penalităţi, dobânzi mari, restricţii sau chiar costuri suplimentare. Pe scurt, toate acestea conduc către instabilitate financiară, deci o nouă sursă de stres.

Pe măsură ce conştientizezi erorile financiare vei putea să eviţi în viitor cele mai grave greşeli financiare:

Dezorganizarea sau insuficienţa economiilor – este o greşeală frecventă, cea mai mare sursă de stres;

Împrumuturi pentru a achita alte împrumuturi – o altă gravă greşeală financiară, un cerc vicios în care te afunzi de fiecare dată când alegi refinanţarea;

Imposibilitatea de economisi pentru zile negre;

Folosirea abuzivă a cardului de credit – poate conduce către falimentul personal;

Achiziţii impulsive, al căror cost este mai mare decât veniturile personale – de cele mai multe ori acestea nu sunt necesare; de cealaltă parte, în această categorie intră şi produsele achiziţionate la o calitate îndoielnică;

Ignorarea necesităţii de a adapta veniturile şi cheltuielile în mod realist – veniturile stagnează, însă cheltuielile sunt în creştere.

Cele mai bune strategii pentru a-ţi gestiona bugetul

O bună administrare a finanţelor îţi va aduce un plus de confort psihic şi siguranţă. În lipsa unei astfel de strategii nu eşti niciodată pregătit să ai un control bun al banilor şi vei continua să îi risipeşti pe lucruri care nu îţi sunt necesare. Pe măsură ce înveţi să îţi gestionezi bugetul eficient, vei scăpa de stresul psihic şi vei putea să te concentrezi asupra altor aspecte, mult mai importante.

Iată care sunt cele mai bune strategii:

Alege instrumente financiare adaptate nevoilor tale – asta îţi va asigura un plus de flexibi-litate financiară;

Creează-ţi două conturi – unul de economii, altul de cheltuieli;

Creează-ţi un bilanţ periodic – te va ajuta să îţi evaluezi în mod corect şi realist veniturile;

Stabileşte-ţi obiective financiare – pe măsură ce le îndeplineşti vei putea obţine independenţa financiară;

Fă din plata datoriilor şi a utilităţilor o prioritate – la fiecare salariu; restul de bani virează-i în contul de economii.

Lasă un răspuns