Republica Moldova se pregătește de black-out general! Moldovenii își fac stocuri de lumânări și candele

Republica Moldova trece prin cea mai profundă criză energetică de la obţinerea independenţei, în 1991, declară vicepremierul moldovean Andrei Spînu.

Potrivit acestuia, actualul deficit de energie din Republica Moldova este atât de mare încât autorităţile iau în calcul şi cele mai negre scenarii, printre care şi deconectarea totală a unor localităţi.

Acelaşi lucru a declarat şi preşedintele Maia Sandu în reuniunea Consiliului Suprem de Securitate (CSS), pe care îl convocase luni seară pentru a discuta despre ameninţările curente la adresa securităţii energetice a republicii.

Maia Sandu a cerut guvernului să vină cu un set de acţiuni, obligatorii pentru toate instituţiile publice, de monitorizare continuă şi de reducere a consumului de energie electrică.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, ea a ieșit la pădure, alături de elevi ai Republicii Moldova preocupați de mediu. Maia Sandu a publicat imaginile inedite pe contul său public de socializare.

”Am profitat de timpul frumos de astăzi și, împreună cu mai mulți copii și tineri, am mers în Codrii Călărașilor la cules ghindă de stejar. Ne alăturăm, prin această acțiune, Campaniei naționale de înverzire „Plantează-ți viitorul”, prin care ne propunem să restabilim și să extindem suprafețele împădurite.”, a anunțat Maia Sandu, potrivit OK Magazine.

Advertisement

Lasă un răspuns