Simona Bucura Oprescu, întâlnire la Ambasada SUA

Deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu a luat parte, marţi seara, la o întâlnire desfăşurată la Ambasada SUA. Subiectul principal de discuţie a fost legat de rolul femeilor în politica actuală. „Am participat aseară la Ambasada SUA la o discuţie privind participarea femeilor în politică, administraţie şi la luarea deciziilor importante pentru comunităţi locale, judeţene şi pentru România.

Am vorbit despre bune practici în activitatea politică şi administrativă a femeilor care pot ge-nera schimbările pe care le doresc în societate. Am discutat deschis despre prejudecăţi, despre ce ar trebui făcut pentru o reală egalitate de şanse, dar şi despre drumul parcurs până acum.

O statistică privind reprezentarea femeilor în politică şi administraţia din România este elocventă în această privinţă:

La nivel local, din 3.181 de primari din România, doar 168 sunt femei (5,3%), cele mai multe – 82 – fiind din partea Partidului Social Democrat.

La nivel central, în Camera Deputaţilor sunt 61 de femei dintr-un total de 330 de deputaţi (18,48%), iar în Senat sunt 24 de femei dintr-un total de 136 de senatori (17,64%).

La nivelul ambelor Camere, procentul de reprezentare a femeilor pentru fiecare partid parlamentar este de sub 20%, singura formaţiune care depăşeşte acest prag fiind Partidul Social Democrat, cu 24,2% femei din numărul total de parlamentari pe care îi are.

Numărul femeilor consilieri locali, consilieri judeţeni, primari, parlamentari şi membri ai Guvernului trebuie să crească!

Mulţumesc National Democratic Institute Romania, doamnei Katrina Fotovat – Oficial al Secretarului pentru Problemele Globale ale Femeilor din Departamentul de Stat al SUA, şi domnului David Muniz – Chargé d’Affaires al Ambasadei SUA în România pentru implicarea în promovarea egalităţii de gen şi a drepturilor femeilor!“, a transmis deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu.

Lasă un răspuns