PSD a decis cine va fi noul ministru al Apărării!

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte luni, de la ora 16.00, la sediul central al PSD din Şoseaua Kiseleff, pe agenda conducerii social-democrate fiind nominalizarea unui nou ministru la Apărare, după demisia lui Vasil Dîncu.

Surse din PSD ne-au precizat că în această dimineață s-a ajuns la o decizie, iar ministrul desemnat de partid pentru a prelua funcția de ministru al Apărării este Angel Tîlvăr, în prezent șeful Comisiei de Apărare din Senat.

Pentru această funcție a mai fost vehiculat și numele europarlamentarului Mihai Tudose, dar se pare că acesta va rămâne la Bruxelles.

Iniţial, preşedintele PSD Marcel Ciolacu anunţa, imediat după demisia lui Vasile Dîncu, că partidul nu se grăbeşte să vină cu o propunere la Apărare, pentru că interimarul, premierul Nicolae Ciucă, a condus acest minister şi a fost şef al Statului Major al Armatei, astfel că poate rămâne în funcîie pe durata celor 45 de zile prevăzute de lege. Marcel Ciolacu mai afirma, întrebat dacă s-au putea face un schimb între ministere, că discuţiile se duc în coaliţie.

Lasă un răspuns