Vremea azi, 31 octombrie 2022. Temperaturi nefiresc de mari pentru final de Octombrie

Vremea rămâne caldă şi luni, dar în vest, nord şi centru avem atmosferă cam mohorâtă şi ceaţă în prima parte a zilei.

În zonele cu ceață persistentă vor fi în jur de 14 grade, dar în sud avem cer mai mult senin şi se face foarte cald. În vestul Olteniei se ating chiar şi 27 de grade.

Vremea în fiecare regiune

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă şi temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Vântul devine activ şi maximele ajung la 23…24 de grade prin Bărăgan.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să fie nefiresc de cald pentru final de Octombrie. Norii apar destul de rar, dar vântul se intensifică şi aici. Temperaturile, în creştere faţă de duminică, ajung la 23…24 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem tot vreme caldă, soare, câţiva nori, dar şi condiţii de ceaţă dimineaţa pe la câmpie. Vântul are unele intensificări pe timpul zilei şi temperaturile urcă până la 21…22 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, este ceaţă la începutul zilei. Mai târziu se arată puţin şi soarele, însă acolo unde ceaţa durează mai mult, temperaturile rămân modeste şi se opresc pe la 14…15 grade.

În vestul ţării avem o dimineaţă destul de neplăcută cu ceață densă în unele zone. Cerul se mai degajează după prânz şi se face mai cald decât ar trebui. Maximele ajung pe la 20…21 de grade.

Ceața domină acum şi zona Transilvaniei, iar în depresiuni poate să persiste câteva ore bune. În aceste condiţii temperaturile nu reuşesc să treacă de 14 grade. Acolo unde apare soarele o să fie mai bine şi se vor atinge 19 grade.

În Oltenia ne-aşteaptă încă o zi neobișnuit de caldă, cu atmosferă de vară în vestul provinciei. Pe aici se ating chiar şi 27 de grade, în condiţii de cer senin şi vânt domol.

Vreme superbă avem şi în ţinuturile sudice, soare şi o atmosferă foarte plăcută după prânz. Maximele ajung pe la 24, poate 25 de grade şi asta înseamnă cu vreo 10 grade mai mult decât ar fi normal în acest moment al anului.

Lasă un răspuns