Vești bune pentru românii sufocați de facturile la energie! Cine sunt cei care vor plăti un preţ fix de 1,3 lei la curentul electric

Facturile la energia electrică sunt o mare bătaie de cap pentru românii care reușesc din ce în ce mai greu să facă față creșterilor de prețuri. Peste un milion de români așteaptă o soluție din partea Guvernului în privința prețului la energia electrică.

Facturile la energia electrică îi sufocă pe românii împovărați de explozia prețurilor. Peste un milion de români așteaptă cu sufletul la gură soluția salvatoare din partea Guvernului care să îi scape de costurile uriașe la curentul electric.

Dacă politicienii nu vin cât mai repede cu o măsură în acest caz, românii vor ajunge să plătească facturi și de patru ori mai mari la energia electrică.

Recent, PSD a propus o măsură care i-ar ajuta pe foarte mulți români să respire. Această propunere prevede ca cei care nu se încadrează în plafonul de 255 de kilowați pe oră  să plătească un preț fix de 1,3 lei pe kilowatt-oră.

Facturile la energia electrică vor exploda la iarnă pentru românii care depășesc plafonul de 255 de kilowați-oră

În cazul în care coaliția de guvernare nu va lua o decizie clară în ceea ce privește prețurile la energie electrică, românii care vor depăși plafonul de 255 de kilowați-oră și care vor avea în contract stipulat prețul de acum, vor ajunge să plătească într-o singură lună de iarnă chiar și 1500 de lei.

Astfel, dacă Guvernul va pune în aplicare propunerea PSD, factura la curent va fi mult mai mică iar românii vor scoate din buzunar în jur de 390 de lei pe lună.

Până în luna decembrie românii beneficiază de actuala structură de plafonare a prețurilor din energie. Însă va interveni modificare în marja de 255 kWh şi 300 kWh, unde se schimbă modul de aplicare a plafonului.

„Până la 255 kWh se aplică acel plafon stabilit de ordonanţă, iar la un consum de 255-300 kWh se aplică o formulă din ordonanţă, un preţ mediu de achiziţie peste care vin costurile reglementate”, a explicat Dana Dărăban, director executiv ACUE (Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie).

Potrivit unor surse România TV, PSD vrea reglementarea preţurilor la curent electric. Social-democraţii vor limită maximă de 1.3 lei/kWh. Acest preţ maxim s-ar aplica românilor cu un consum lunar de peste 255 kWh.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura