Vremea azi, 3 noiembrie. Se mai răcește, dar temperaturile rămân ridicate. Maximele vor ajunge la 22 de grade Celsius

Astăzi, joi, 3 octombrie, se mai răceşte, dar temperaturile rămân ridicate pentru acest moment al anului.

În vest, în nord şi în centru avem înnorări sau ceaţă persistentă, dar în rest se anunţă încă o zi frumoasă. Maximele pleacă de la 10…11 grade în zonele în care ceata persistă şi ajung la 22 de grade în sudul Munteniei.

Vremea în România

Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici domina atmosfera însorită, însă vor fi cu vreo 3…4 grade mai puţin decât ieri. Chiar şi-aşa maximele ajung la 20 de grade – valori ridicate pentru început de Noiembrie.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se mai răceşte puţin. Norii apar destul de rar şi vântul devine cam insistent, însă amiază ne aduce atmosferă plăcută, cu cel mult 20 de grade în termometre.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina sunt ceva condiţii de ceaţă la începutul zilei. După ce se risipeşte ceata avem tot vreme bună, soare şi câţiva nori inofensivi. Se porneşte şi vântul, iar temperaturile nu mai trec de 18 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă o zi cam mohorâtă: avem ceata dimineaţa şi înnorări persistente mai târziu. Pe spaţii mici o să burniţeze sau o să plouă trecător, iar maximele ajung cu greu la 16 grade.

În ţinuturile vestice ziua începe cu ceaţă în zonele joase, iar judeţul Timiş se afla, până la ora 9, sub cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă. Apoi zărim puţin şi soarele printre nori, însă nu e exclus să cadă şi 2…3 stropi de ploaie. Temperaturile ating 18 grade în sudul Banatului, pe la Reşita.

Şi în Transilvania s-a lăsat ceaţa în multe zone. Nici mai târziu nu prea vedem soarele, iar pe spaţii mici o să plouă trecător. În regiunile în care ceata persista maximele nu trec de 10…11 grade.

În schimb, în Oltenia ne-aşteaptă încă o zi de toamnă blândă. Se mai răceşte faţă de ziua trecută, când s-au înregistrat 28 de grade la Calafat. Chiar şi aşa, temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă şi ajung la 20…21 de grade.

Vreme foarte plăcută avem şi în ţinuturile sudice, pe unde domină atmosfera însorită. Şi pe-aici va fi mai răcoare decât ieri, iar maximele se opresc pe la 22 de grade în Lunca Dunării – asta înseamnă cu vreo 7 grade mai mult decât ar fi normal în acest moment al anului.

Lasă un răspuns