Conf.dr. Adrian Tase: „Astăzi s-ar naşte un copil al păcii!“

Ne apropiem de nouă luni de zile de la debutul conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina. Renumitul medic cardiolog, Adrian Tase ne propune un exerciţiu de imaginaţie şi ne îndeamnă să ne gândim că zilele acestea ar fi putut să vină pe lume un copil, rod al dragostei între un rus şi o ucraineancă, numai că în realitate, pacea a fost înlocuită cu un conflict armat sângeros.

„Dacă ne imaginăm o poveste de dragoste dintre un rus şi o ucraineancă, o sarcină care ar fi debutat pe 24 februarie s-ar fi concretizat chiar astăzi prin naşterea unui copil. Ce s-a întâmplat de facto în ultimele 36 de săptămâni este, din păcate, la polul opus.

Mi-am pus pe desktop pictura lui Hartmann cu Poarta Kievului, ilustrată muzical de Mussorgski, un simbol al bunei vecinătăţi tradiţionale dintre cele două ţări. 

Cutremurul de ieri a avut magnitudinea de 5,3 grade Richter. Din fericire, fără victime. Cel din 1977 a avut magnitudinea de 7,4 grade Richter. Şocurile mici descarcă din energia negativă, sifonează încărcătură tectonică.

Sir William Osler, un mare medic britanic spunea acum două secole că, pentru un om superactiv, un sindrom coronarian minor pe la apogeul carierei ar putea avea o conotaţie pozitivă, de resetare a priorităţilor. În zilele noastre, un astfel de sindrom coronarian minor se tratează cu restitutio ad integrum, adică pacientul este ca nou după tratament. Azi, butada doctorului londonez este mai actuală că oricând.

Marţi este sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, protectorii împotriva războiului, care coincide cu încheierea războiului civil din Etiopia, ţară majoritar creştin ortodoxă“, punctează medicul cardiolog, Adrian Tase.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura