Elevii Liceului „Dinu Lipatti“ au pictat locul de joacă de la Spitalul de Pediatrie!

Cu emoţia, inspiraţia, implicarea tinerilor artişti, Spitalul de Pediatrie va avea unul din cele mai frumoase locuri de joacă din judeţ, pentru că, de ieri, curtea interioară a spitalului a devenit o adevărată lume de basm. 

În urma unei investiţii prin care la spital a fost amenajat un bazin pentru rezerva de apă, a fost construit şi un zid de susţinere a dealului din spatele spitalului. Acest zid a devenit o carte de poveşti, prin munca de mai bine de o lună a elevilor şi profesorilor de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti“ din Piteşti. Zi de zi, grupe de câte 40 de copii au pictat zidul care a devenit o operă centrală a acestui spaţiu care este deja în curs de transformare într-un loc de joacă destinat copiilor internaţi la Spitalul de Pediatrie. 

Vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Argeş Marius Nicolaescu şi Adrian Dumitru Bughiu, alături de primarul Piteştiului, Cristian Gentea, au mers să îi felicite pe micii artişti. 

Vicepreşedinţii CJ Argeş nu au venit cu mâna goală la Spitalul de Pediatrie, ci încărcaţi cu jucării şi cărţi pentru copiii internaţi la Spitalul de Pediatrie. 

„Nu este prima colaborare între C.J. Argeş şi Liceul „Dinu Lipatti“. Anul trecut, probabil că mulţi dintre aceşti elevi, au pictat un zid de o dimensiune mai mare sigur, nu cu o lucrare atât de complexă, la Baza Nautică de la Bascov- Budeasa. Deci nimic nu este întâmplător. Talentul şi spiritul lor artistic me-rită promovate ori de câte ori avem ocazia“ – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Argeş. 

Din partea Consiliului Judeţean, toţi elevii de la Liceul de Arte implicaţi în proiect au primit diplome, iar din partea primarului au primit oferta unei colaborări pentru pictarea unor astfel de lucrări în diferite locuri din Piteşti. 

Până atunci însă, elevii de la Liceul de Arte au pregătit deja noi proiecte pentru Spitalul de Pediatrie şi nu este exclus ca în curând şi interiorul spitalului să devină mult mai atrăgător pentru micuţii pacienţi. 

  „Am dorit să realizăm o compoziţie decorativă care să aline suferinţele copiilor internaţi în cadrul spitalului. O lume de basm în care spaţiul maritim, terestru şi cosmic se contopesc. Întreaga compoziţie este organizată în jurul a două personaje de basm, iar centrul de interes este mama, imaginea maternă. Lucrăm de patru săptămâni zilnic. Am lucrat cu drag, pentru că de fiecare dată când auzeam plânsetele copiilor, eram şi mai motivaţi să terminăm, chiar dacă am avut perioade când ne îngheţa mâna pe pensule. A fost emoţionant. Iniţial, proiectul nu a fost gândit atât de complex. Toţi colegii de la Liceul de Arte şi toţi elevii de la arte plastice şi arhitectură au fost implicaţi. Zilnic au venit cam 40 de elevi. A fost un proiect de amploare, dar satisfacţia de a aduce o bucurie copiilor a fost tot ceea ce ne-a trebuit“ – Laurenţiu Baltă, profesor Liceul de Arte Dinu Lipatti. 

„Am lucrat aproximativ 4-5 ore pe zi. Nu pot spune că a fost neapărat complicat, cât a fost foarte frumos. Am încercat să dăm tot ce am avut mai bun, ne-am ascultat profesorii pentru că am încercat să facem totul cât mai frumos“ – elevă clasa a XII-a. 

„Am lucrat trei zile pe săptămână la această lucrare. Am făcut-o cu mult drag. Cel mai mult mi-a plăcut la acest proiect emoţia trimisă şi că aceşti copii se vor bucura de asta“ – elevă clasa a VIII-a. 

După ce acest parteneriat s-a dovedit a fi mai mult decât reuşit, managerul Spitalului de Pediatrie, Tudor Ionescu, s-a arătat extrem de încântat de rezultat şi a anunţat că îşi doreşte şi alte acţiuni alături de elevii de la Liceul de Arte prin care să facă micilor pacienţi viaţa mai frumoasă pe perioada internării. 

„Cred că v-aţi convins că este vorba despre o pictură care aduce un zâmbet şi pe chipul unui adult, dar pe chipul unui copil! Eu vreau să mulţumesc tuturor copiilor care au muncit pentru copiii care sunt internaţi la noi, la Pediatrie, şi cadrelor didactice. Cred că este un punct de plecare şi pentru alte acţiuni, inclusiv la noi în spital. Au început deja, la intrarea în spital, printr-un fluture, care nu are corpul, ci numai aripile, unde copiii pot să îşi facă fotografii, transformându-se în fluturi“ – Tudor Ionescu, mana-ger Spitalul de Pediatrie.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura