Cotaţiile ROBOR de miercuri, 9 noiembrie. Detalii de ultimă oră pentru românii cu credite

Banca Naţională a României a publicat cotaţiile indicilor ROBOR pentru ziua de miercuri, 9 noiembrie. Informaţii importante pentru toţi românii care au credite în lei la bănci.

Toţi românii cu credite în moneda naţională trebuie să ştie asta. Cum arată valorile indicilor ROBOR pentru 9 noiembrie?

Cotaţiile ROBOR de miercuri, 9 noiembrie. Detalii de ultimă oră pentru românii cu credite

Banca Naţională a României a publicat cotaţiile ROBOR aferente zilei de miercuri, 9 noiembrie. Iată cum arată datele complete.

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut miercuri la 8,13%, de la 8,14% în şedinţa de marţi.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 8,27%, de la 8,28% cât fusese înregistrat marţi.

În schimb, indicele ROBOR la douăsprezece luni a rămas constant, cotaţia fiind de 8,43%, la fel ca în şedinţa precedentă

Dobânda de politică monetară, majorată de BNR la 6,75% pe an, de la 6,25%

Marți, 8 noiembrie, la ultima ședință de politică monetară din acest an, BNR a decis să majoreze dobânda de referință în România.

Mai exact, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședință, a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,75 la sută pe an, de la 6,25 la sută pe an, începând cu data de 9 noiembrie 2022.

S-a mai stabilit majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 7,75 la sută pe an, de la 7,25 la sută pe an, și creșterea ratei dobânzii la facilitatea de depozit la 5,75 la sută, de la 5,25 la sută pe an, începând cu data de 9 noiembrie 2022.

Prin deciziile luate marţi, 8 noiembrie, BNR îşi doreşte să păstreze controlul ferm asupra lichidității de pe piața monetară, precum și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Lasă un răspuns