Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, reclamat la DNA pentru morţile cauzate de infecții nosocomiale în spitale

Plângere penală la Direcția Națională Anticorupție pe numele ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Plângerea a fost făcută de deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA o plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat USR.

Emanuel Ungureanu, care este şi vicepreşedinte al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a anunţat într-o postare pe Facebook că l-a reclamat la DNA pe Alexandru Rafila, dar şi pe mai mulţi funcţionari din Ministerul Sănătăţii, pentru că, „în ciuda avertismentelor oficiale, acesta refuză să respecte legile” emise de Parlament.

„Dacă ar fi făcut norme la Legea 3/2021 iniţiată de Tudor Pop, Adrian Wiener şi subsemnatul, care se referă la combaterea infecţiilor nosocomiale, Rafila şi alţi funcţionari din ministere, ar fi prevenit zeci de morţi evitabile! Voi invoca în plângere şi încălcarea articolul 297 din Codul Penal. Rafila nu doar trebuie să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii, ci trebuie să răspundă pentru lenea penală, pentru contractul de consultanţă de 21 de milioane de euro cu OMS şi pentru deplasările de lux în Cuba sau Israel”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Lasă un răspuns