Marile proiecte sunt monitorizate de conducerea CJ Argeş! Inspecţie pe şantierele de la Spitalul Judeţean

Cu 902 paturi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti este cea mai mare unitate sanitară din judeţ. A fost dat în folosinţă în anul 1973, astfel că, în 2023 se împlinesc 50 de ani de când actuala clădire a fost dată în folosinţă.

Aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii, începând cu anul 2010 a fost trecut în administrarea Consiliului Judeţean Argeş. În ultimii ani, spitalul a intrat într-un proces continuu de modernizare, atât a spaţiilor, cât şi a aparaturii din dotare. 

La această oră, Consiliul Judeţean Argeş are în implementare patru mari proiecte din fonduri proprii, fonduri europene, dar şi fonduri guvernamentale. 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marius Nicolaescu, a mers ieri, din nou, pe şantierele deschise la Spitalul de Urgenţă Piteşti.

„Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, Consiliul Judeţean Argeş are în implementare patru proiecte aflate în diferite stadii de execuţie. Am vizitat construcţia P+4, corpul nou, care se realizează din bugetul propriu al C.J. Argeş, unde stadiul fizic de execuţie este de aproximativ 75%, iar anumite etaje sunt deja realizate într-un procent de 95%. Am discutat cu constructorul, cu dirigintele de şantier, cu proiectantul, am identificat problemele, găsim soluţiile pentru a duce la bun sfârşit acest proiect. Cu această ocazie am vizitat şi celălalt proiect care se află în desfăşurare, este vorba de extinderea Unităţii de Primiri Urgenţă unde se lucrează la structura de rezistenţă. Săptămânal avem o şedinţă de lucru cu toate echipele implicate în cele patru proiecte pe care C.J. Argeş le are la Spitalul Judeţean. Este vorba de extinderea UPU, corpul nou P+4, consolidarea corpului vechi şi extinderea Ambulatoriului de Specialitate. Aceste proiecte sunt în strânsă legătură unul cu altul astfel încât rezultatul final să fie un tot unitar, un spital nou şi modern“ – Marius Nicolaescu, vicepreşedinte C.J. Argeş.

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2022, s-au făcut investiţii, inclusiv reparaţii capitale, după cum urmează:

– Extinderea spitalului prin construirea unui corp nou S+P+4 – în curs de realizare – buget C.J. Argeş – Proiect realizat într-un procent de peste 75%.

– Extindere  şi  dotare spaţii de urgenţă şi amenajări incinta S.J.U.P. ce presupune o mărire a spaţiilor U.P.U. şi dotarea lor cu echipamente şi aparatură medicală, printre care un C.T. de 64 slice-uri şi un Aparat radiologic digital – în curs de execuţie, se lucrează la fundaţie.

– Consolidarea şi reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti ce presupune consolidarea şi reabilitarea actualului corp de clădire al spitalului, refacerea instalaţiilor, recompartimentarea saloanelor (2-3 paturi/ salon  şi grup sanitar propriu) + schimbarea mobilierului în totalitate – în curs de demarare procedura de achiziţie a contractului de proiectare şi execuţie de lucrări;

– Extinderea, reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului Integrat:

– Până în prezent s-a realizat Studiul de Fezabilitate a obiectivului de investiţii şi este în curs de derulare contractul de proiectare (PAC,PT) şi execuţie de lucrări.

Consiliul Judeţean Argeş mai are în pregătire pentru depunerea spre finanţare  prin PNRR proiectul privind construirea unui Laborator de radioterapie  şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare – două sisteme de tip accelerator liniar pentru radioterapie şi un sistem CT – proiect ce a fost cuprins în lista celor 49 de investiţii propuse. Valoare proiect: 12,7 milioane euro cu TVA ( aproximativ 66 milioane lei).

În ultimii doi, Consiliul Judeţean Argeş a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti fonduri în valoare de 82 de milioane lei, pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii, şi pentru cheltuielile de capital. A fost  achiziţionată  aparatură medicală în sumă totală de aproximativ 3,7 milioane lei lei, din care 762.000 lei finanţare de la Consiliul Judeţean Argeş şi restul de la Ministerul Sănătăţii. 

De asemenea, au mai fost rea-lizate şi alte investiţii:

– Reparaţii Bloc Operator – Sala de operaţie 8-9;

– Reabilitarea construcţiei aferente Serviciului de Medicină Legală Argeş;

– Reparaţie construcţie Farmacia 2 (acoperiş, tavan, igienizare interioară exterioară);

– Amenajare spaţiu pentru relocarea compartimentului Dermatovenerologie

– Realizare traseu parţial de alimentare cu oxigen medical a SJUP

– Realizare celei de-a doua surse de alimentare instalaţie oxigen Secţia Boli Infecţioase

– Reparaţii bloc alimentar

– Instalaţie rezervor stocare de apă la sediile secundare din  I.C. Brătianu nr.56 şi Negru Vodă nr.53.

– Reparaţie traseu parţial exterior de alimentare cu apa a SJUP

– Instalare rezervor suplimentar stocare de apă la sediul central al SJUP  – în curs de realizare

În plus, pentru a face faţă perioadei de Pandemie Covid-19, C.J. Argeş a alocat 1,3 milioane lei  pentru materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

Pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, pe axa „Consolidarea capacităţii  de gestionare a crizei sanitare cauzată de criza COVID-19“, spitalul  a obţinut o finanţare de 42,4 mi-lioane lei, bani cu care s-a achiziţionat aparatură medicală, instrumentar medical şi echipament de protecţie. 

Lasă un răspuns