Proiect pentru reabilitarea Casei de Cultură din comuna Albeştii de Argeş

Administraţia din Albeştii de Argeş va beneficia pe Componenta 10 a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă de o finanţare în valoare de peste 1 milion de lei pentru reabilitarea termică a şcolii generale din Albeştii Ungureni. Totodată, pe Componenta 5 a PNNR, a fost depusă o solicitare de finanţare pentru reabilitarea energetică a Casei de Cultură.

„Concret, pentru Casa de Cultură, lucrările reprezintă în fapt o reabilitare generală, căci includ anveloparea clădirii şi refacerea zidăriei, schimbarea tâmplăriei exterioare, centrală termică“, a declarat primarul Gabriel Popa.

În ceea ce priveşte proiectul de modernizare a 11,5 km de drumuri din localitate, proiect pentru care conducerea Primăriei a obţinut finanţare prin programul „Anghel Saligny“, toată documentaţia solicitată a fost încărcată pe platformă. „Având licitaţia făcută, nu trebuie decât să semnăm contractul şi putem să ne apucăm de lucru. Eu sper să demarăm investiţia în acest an. Vremea este încă favorabilă, şi în două luni putem avea câteva străzi asfaltate“, a spus edilul şef.

Lucrările de modernizare a centrului localităţii continuă. Conform declaraţilor şefului executivului, s-au amenajat încă 400 metri de trotuare, pe partea opusă a sediului administrativ.

Decizia de a monta panouri solare pentru producerea energiei electrice necesare funcţionării sistemului de alimentare cu apă a localităţii s-a dovedit mai mult decât oportună în condiţiile actuale. „Nu doar că facem economie la buget şi că milităm pentru energia verde, dar în contextul crizei energetice suntem câştigători pe toate planurile!“, spune edilul şef.

Implementarea investiţiei ce vizează construirea unei săli de sport în localitate a intrat în linie dreaptă. „Obiectivul, finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, este pe masa ministrului Dezvoltării, pentru obţinerea avizului şi urmează organizarea licitaţiei.“,  a mai spus primarul Gabriel Popa.

Lasă un răspuns