Simona Bucura Oprescu a fost prezentă marţi la Hramul Bisericii din Mihăeşti

Marţi a fost moment de mare intensitate pentru toţi creştinii din România, fiind prăznuiţi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cu acest prilej a fost oficiată slujba de Hramul Bisericii din Mihăeşti. La acest eveniment a fost prezentă şi Simona Bucura Oprescu.

„Am retrăit ieri momente speciale participând în ziua marii sărbători a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil la Hramul Bisericii din Mihăeşti.

Aceasta este, practic, o sărbătoare care ţine trei zile, căci în calendarul popular soborul Sfinţilor Mihail şi Gavril se serbează în 8, 9 şi 10 noiembrie. Prima zi se numeşte capul Arhanghelului, a doua zi mijlocul Arhanghelului, iar a treia zi coada Arhanghelului.

Am ascultat cu emoţie şi evlavie Cuvântul Domnului într-un lăcaş de cult vechi de 110 ani, vatră de credinţă, lumină şi povaţă creştin-ortodoxă.

Ca de fiecare dată când revin în Mihăeştiul natal, am reîntâlnit şi am vorbit cu oameni dragi mie, depănând amintiri, dar cu gândul la viitor.

M-am bucurat să particip la slujbă împreună cu primarul Andreea Crîmpiţa-Matei, tânără fiică a satului care se îngrijeşte cu atenţie de biserică şi de comunitate.

Mi-a făcut plăcere să am alături colegi precum Adrian Bughiu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Ciprian Ţurlea, viceprimar al oraşului Mioveni, consilierii judeţeni Mariana Ionescu, Ramona Niţoiu şi Aurel Iacşa.

Despre Arhanghelul Mihail se ştie că este conducătorul oştilor cereşti-îngereşti, iar despre Arhanghelul Gavriil ştim că este vestitorul Fecioarei Maria că va naşte pe Mântuitorul lumii, pruncul Iisus.

Cei doi arhangheli sunt păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre Rai.

Vă doresc tuturor zile binecuvântate!“, transmite deputatul PSD de Argeş, Simona Bucura Oprescu.

Advertisement

Lasă un răspuns