Vremea azi, 10 noiembrie. Atmosferă frumoasă și caldă în majoritatea regiunilor!

Ziua de joi ne-aduce vreme frumoasă și caldă în majoritatea zonelor, cu excepția nord-vestului, pe unde vor fi înnorări și o să picure trecător.  

La începutul zilei s-a lăsat ceața în zonele joase, iar maximele pleacă de la 11 grade în zonele în care ceața persistă și ajung la 20 de grade pe partea sudică.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. Temperaturile se mențin ridicate pentru acest moment al anului și vor atinge 20 de grade prin Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, norii apar destul de rar și avem o amiază plăcută. Maximele se opresc la 17-18 grade, dar și acestea sunt valori ridicate pentru luna Noiembrie.

În jumătatea nordică Moldovei și în Bucovina sunt ceva condiții de ceață în această dimineață. Peste zi vremea se menține caldă: avem soare, câțiva nori inofensivi și temperaturi de până la 16 grade. Pe seară și la noapte se înnorează și o să plouă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi cam mohorâtă, cu nori de joasă altitudine sau ceață în primele ore. Înnorările persistă în multe zone și o să picure trecător, iar ploile se întețesc în orele serii.

În vestul țării, după ce se risipește ceața de la câmpie iese soarele și se face cald pentru data din calendar. 18 grade vor fi după prânz, dar la apropierea serii norii se înmulțesc și la noapte apar și ploile.

Și în Transilvania avem o dimineață cu ceață în multe zone. Mai târziu, soarele încălzește atmosfera și la amiază temperaturile urcă tot până la 18 grade, pe la Alba Iulia. La începutul nopții se adună norii și o să plouă, iar la altitudini mari o să cadă lapoviță și ninsoare și se întețește vântul.

În Oltenia urmează încă o zi însorită și caldă pentru această perioadă, cu 17-18 grade în termometre. La apropierea nopții se înnorează și ploile se extind, treptat, în toată provincia.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice. Pe timpul zilei avem soare și temperaturi ridicate, de până la 20 de grade în Lunca Dunării, însă pe seară și la noapte se adună norii de ploaie.

Lasă un răspuns