La Piteşti şi Costeşti s-a dat startul Cupei Liceelor – Viitori Campioni

Joi, la Baza Sportivă „Aripi“, a avut loc deschiderea oficială a competiţiei la fotbal masculin de pe zona Piteşti, în cadrul primei ediţii a Cupei Liceelor – Viitorii Campioni, organizată şi finanţată de Consiliul Judeţean Argeş.

La eveniment au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Adrian Dumitru Bughiu, inspectorul general şcolar judeţean Dumitru Tudosoiu, administratorul public al municipiului Piteşti, Lucreţiu Tudor, subprefectul Ciprian Neculăescu şi reprezentanţi ai altor instituţii şi ONG-uri partenere.

„Dorinţa de a finanţa şi de a realiza o astfel de competiţie vine, pe de o parte, din nevoia de a mări baza de selecţie pentru anumite sporturi şi de a încuraja mişcarea, în general. Este clar că nu toată lumea va putea ajunge la înaltă performanţă, dar măcar noi, autorităţile locale, la un nivel sau altul, avem datoria şi morală de a încuraja mişcarea, pentru că mişcarea înseamnă sănătate“  – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreşedinte C.J. Argeş.

„Cred că dacă vrem să scoatem sportul la lumină şi să-l ducem acolo unde a fost odată, când România avea multipli campioni la nivel internaţional, aproape la toate disciplinele sportive, trebuie ca voi, exponenţii de astăzi, să fiţi un model pentru ceilalţi.  Vreau să aveţi o competiţie frumoasă, deschisă, fără accidente, fără incidente şi, aşa cum spunea şi dl vicepreşedinte, fie ca cel mai bun să câştige! Mult succes!“ – Dumitru Tudosoiu, inspector general, Inspectoratul Şcolar Argeş.

„Primăria Piteşti este un partener de nădejde al Consiliului Judeţean Argeş. Aşa cum ştiţi, investim în infrastructură pentru a crea condiţiile pentru performanţa dumneavoastră, a sportivilor. Vă urez succes, felicit C.J. Argeş pentru această iniţiativă şi vă asigur că şi pe mai departe o să vă fim alături şi o să susţinem cât de mult putem sportul argeşean“ – Lucreţiu Tudor, administrator public Primăria Piteşti.

„Mă bucur să văd aici colegi din facultate şi colegi cu care am participat la foarte multe competiţii sportive. Îl văd acum pe dl. profesor Ciolan, îi doresc mult succes în această activitate. Ştiu că aici sunt angrenate mai multe echipe decât la Câmpulung – dacă la Câmpulung sunt înscrise doar 7, iar  la celelalte municipii şi oraşe câte 6, iată că de la Piteşti vor pleca două echipe care vor reprezenta în etapa finală această competiţie“- Ciprian Neculăescu, subprefect Prefectura Argeş.

La Costeşti, la Liceul Teoretic din oraş, a debutat faza pe zona de sud a judeţului la handbal masculin. La deschiderea oficială au fost prezenţi şi primarul oraşului, Ion Baicea, şi viceprimarul Daniel Stancu.

„Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru organizarea acestei competiţii care se desfăşoară la nivelul întregului judeţ. Noi discutăm de un an de zile să organizăm această competiţie, au fost multe schimbări, dar mă bucur că acum Consiliul Judeţean a reuşit să finanţeze acest eveniment şi vreau să îi mulţumesc în mod special vicepreşedintelui Adrian Dumitru Bughiu pentru că s-a implicat personal pentru ca această dorinţă a noastră să se concretizeze. Le mulţumesc tuturor instituţiilor şi partenerilor care au pus umărul în realizarea acestui eveniment sportiv. Copiii trebuie să facă sport, pentru că fără mişcare nu putem nici să învăţăm bine, nici să fim sănătoşi“ – a precizat şi primarul Ion Baicea.

Peste 100 de echipe (feminin şi masculin) şi peste 1000 de elevi participă la competiţiile de baschet, handbal, volei şi fotbal!

Turneul a început deja, pe data de 4 noiembrie, pe toate secţiunile.

Cupa Liceelor – Viitorii Campioni este organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Primăriile din Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Ştefăneşti, Costeşti, Direcţia Judeţeană de Sport Argeş, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi“, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş, Asociaţia Judeţeană de Handbal Argeş, Asociaţia Judeţeană de Baschet Argeş, Asociaţia Judeţeană de Volei Argeş.

Lasă un răspuns