Vremea azi, 11 noiembrie. Temperaturile scad și se anunță ploi în regiunile din sudul și estul țării

Vremea se răcește, vineri, mai ales în sudul și în estul țării, pe unde vin și ceva ploi. În rest avem o zi ceva mai plăcuta, cu înnorări trecătoare și poate câțiva stropi.  

Maximele pleacă de la 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și ajung pe la 18 grade în Oltenia vestică.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosfera închisă, mai multe reprize de ploaie și un vânt destul de insistent. Joi s-au atins 19-20 de grade prin Bărăgan. Vineri maximele se opresc pe la 12-14 grade.

Temperaturile scad și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Ajungem la valori mai potrivite pentru această perioada, în jur de 12-13 grade. Cerul rămâne acoperit toată ziua, se intensifică vântul și o să plouă din când în când.

Răcirea vremii se simte și în jumătatea nordică Moldovei și în Bucovina. Maximele nu mai trec de 12 grade. Cerul se umple de nori și o să plouă în unele zone, iar vântul prinde putere. La noapte, în Bucovina temperaturile se apropie de zero grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim atmosferă schimbătoare, condiții de ceață la începutul zilei, înnorări și poate câțiva stropi de ploaie mai târziu. Maximele ajung pe la 13-14 grade, valori mai ridicate decât ar fi normal.

Și în ținuturile vestice avem vreme caldă pentru acest moment al anului, cu 15-16 grade pe la prânz. Norii apar și s-ar putea să vina și o ploaie slabă, dar se arată și soarele din când în când.

În Transilvania vor fi ceva ploi, mai ales în zonele de munte, iar pe creste o să cadă lapoviță și chiar ninsoare. Dimineața este ceață în zonele joase, dar mai târziu se arată puțin și soarele. Maximele ajung pe la 11-12 grade, iar noaptea aduce valori ușor negative în depresiuni.

În Oltenia o să ploua și se răcește în cea mai mare parte a provinciei. Doar în vest găsim vreme mai buna, un pic de soare și temperaturi mai ridicate decât în celelalte regiuni. Vor fi 18 grade la Drobeta TurnuSeverin.

În sudul țării se anunță o zi mohorâtă, cu ploi și temperaturi în scădere. Vor fi cu 6 grade mai puțin decât joi, dar acestea sunt valori mai potrivite pentru data din calendar. 

Lasă un răspuns