Încărcătorul de telefon uitat în priză îţi încarcă factura la curent

Telefonul mobil îl cărcăm zilnic. Dar câţi dintre noi nu lasăm cablul de încărcare în priză după ce încărcăm telefonul mobil? Specialiştii avertizează că acest gest ne încarcă şi factura la energie electrică.

Încărcătorul de telefon uitat în priză vă poate costa bani, dar vă poate și deteriora dispozitivele. În interiorul încărcătorului se află un transformator. Aceasta are rolul de a transforma electricitatea de la priză în așa fel încât să nu deterioreze telefonul.

Prin transformatorul lăsat în priză circulă întotdeauna curent, indiferent dacă telefonul mobil este conectat sau nu la el, potrivit ziarulromanesc.at. Este şi motovul pentru care adesea încărcătorul este ușor cald când este băgat în priză, chiar dacă nu încarcă nimic în acel moment. Cu alte cuvinte, cablul de încărcare consumă energie electrică dacă este conectat la priză.

Cât plăteşti în plus la curent dacă laşi în priză încărcătorul după ce ţi-ai încărcat telefonul

Încărcătoarele mai vechi au provocat costuri suplimentare cu energia electrică de aproximativ 12 euro pe an, mai scrie sursa citată. În cazul multor dispozitive mai noi, costul este de doar aproximativ un euro pe an.

Lasă un răspuns