Vremea azi, 13 noiembrie. Ziua începe cu nori de joasă altitudine, dar amiaza ne-aduce atmosferă plăcută

Duminică vremea se păstrează caldă pentru această perioadă. Ziua începe cu nori de joasă altitudine sau ceaţă pe la câmpie, dar amiaza ne-aduce atmosferă plăcută în cea mai mare parte a ţării.

Maximele pornesc de la 10 grade în zona Transilvaniei şi ajung la 17…18 grade în Muntenia.

Vremea în fiecare regiune

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe-aici avem ceaţă la începutul zilei, dar mai târziu iese soarele şi atmosfera devine foarte plăcută. Temperaturile se menţin la valori ridicate pentru dată din calendar şi se vor înregistra 15…16 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei urmează o zi foarte frumoasă, cu cer senin la orele prânzului. E drept că în primele ore avem puţină ceaţă pe la câmpie, dar mai apoi soarele încălzeşte atmosfera şi maximele ajung tot la 16 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina norii se înmulţesc mai ales în zona Bucovinei. În restul provinciei vor fi perioade însorite, dar acum, dimineaţa, sunt şi ceva condiţii de ceaţă, în zonele joase. Vremea rămâne caldă şi temperaturile urcă până la 15 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ziua a început cu ceaţă în unele zone. Apoi iese soarele şi temperaturile rămân la valori similare cu cele de sâmbătă. La amiază vor fi 13…14 grade, însă la noapte minimele ating pragul îngheţului în zona Maramureşului.

În vestul ţării găsim tot atmosferă frumoasă şi caldă, cu cer mai mult senin la orele prânzului, dar şi un pic de ceaţă în primele ore. Cel mai cald o să fie în zona Banatului, pe unde se vor atinge în jur de 16 grade.

În Transilvania avem o dimineaţă cu ceață densă în multe zone, iar pe-acolo pe unde ceaţa persistă temperaturile nu mai trec de 10 grade. Şi în restul provinciei se mai răceşte puţin faţă de sâmbătă, dar tot se vor atinge 14 grade – valori ridicate pentru acest moment al anului.

În Oltenia urmează o zi de toamnă blândă, cu cer senin, vânt domol şi atmosferă foarte plăcută după prânz. Maximele, la fel ca sâmbătă, ajung pe la 16 grade – şi asta înseamnă cu vreo 5 grade mai mult decât ar fi normal la această dată.

În ţinuturile sudice, în primele ore avem ceva condiţii de ceaţă pe la câmpie, dar în restul provinciei soarele străluceşte pe tot parcursul zilei. Temperaturile câştigă 2…3 grade faţă de ziua trecută şi ajung pe la 18 grade în dealurile Munteniei.

Lasă un răspuns