Alin Văduva, primarul care a transformat comuna Davideşti

Comuna Davideşti este una de o frumuseţe aparte. Cu peisaje de o frumuseţe care îţi taie respiraţia, cu oameni muncitori, gospodari, Davideşti este un loc aparte. Localitatea a fost binecuvântată şi cu un primar cu frică de Dumnezeu şi cu dragoste faţă de aproape. Alin Văduva este omul care în doi ani de zile a transformat radical comuna, iar lista obiectivelor finalizate sau în curs de implementare este una bogată. Am stat şi noi de vorbă cu acesta pentru a afla ultimele noutăţi din frumoasa comună argeşeană

Domnule primar, ne apropiem de finalul anului. Care sunt principalele proiecte finalizate sau care sunt în derulare la nivelul comunei?

Pe parcursul acestui an au fost finalizate foarte multe lucrări, iar alte lucrări sunt în curs de derulare, lucrări pe care le vom finaliza până la sfârşitul anului în curs. Vreau să începem cu satul Conţeşti. Acolo am finalizat lucrările la un parc. Este un parc modern, frumos, cu foişoare, cu grătare. Am finalizat chiar zilele acestea lucrările la Căminul Cultural din satul Conţeşti. Au fost lucrări de modernizare la interior şi exterior, toalete, lucrări de branşare la reţeaua de canalizare, la reţeaua de apă curentă. Totul arată foarte bine şi modern. Chiar pot să spun că este foarte frumos. La Conţeşti au fost finalizate lucrările de modernizare la Biserică. Totul arată foarte bine şi este foarte frumos.

În Davideşti am finalizat lucrările de asfaltare pe strada Verdele, iar până la finalul acestui an fac tot posibilul să asfaltez şi strada Mărăşeşti. Tot la acest capitol de asfaltări au fost lucrări finalizate pe Ura Ulubii, o zonă din comuna noastră. De asemenea au fost lucrări de introducere apă curentă pe Valea Budii şi a fost schimbată o conductă de apă pe DN73. O altă lucrare importantă pentru locuitorii comunei şi care schimbă aspectul localităţii noastre este legat de montarea pe toată raza comunei de indicatoare cu numele străzilor. Vreau să vă spun că toate aceste indicatoare au fost montate cu ajutorul oamenilor din cadrul Primăriei.

Un alt proiect finalizat este realizarea centurii ocolitoare Davideşti. Am făcut un proiect foarte frumos în Poiana Târgului, tot în Davideşti. Este vorba despre o piaţă şi sper ca la anul să o finalizez. Am ordinul de începere a lucrărilor pe Valea Ratului. Este vorba despre lucrări de amenajare a unor canale betonate, podeţe. Oamenii au avut chiar condiţii grele, au stat efectiv în mocirlă şi trebuie să venim în sprijinul lor. De asemenea, în zona Olteanca am achiziţionat nişte pompe foarte interesante pentru apă. O să achiziţionăm bazine de apă în satul Voroveni. Acum lucrez la un proiect de canalizare tot în acest sat, iar ca un alt proiect de asfaltare finalizat este cel pe zona Voroveni-Bârzeşti.

Ştiu că aveţi o colaborare foarte bună cu Primăria Oraşului Mioveni şi sunt proiecte comune în derulare. Cum aţi descrie relaţia cu domnul primar Ion Georgescu?

Este un sprijin imens pe care îl primim din partea Primăriei Mioveni şi a domnului primar Ion Georgescu. Este vorba despre un proiect în cadrul căruia avem câştigate autobuzele electrice şi iarăşi o realizare foarte mare este că am câştigat un proiect prin PNRR la Casa de Cultură din Davideşti. Vorbim despre o sumă totală de 20 de miliarde, iar proiectul este admis pe lista de finanţare. Tot în parteneriat cu oraşul Mioveni, avem în derulare proiectul privind podul între Conţeşti şi Racoviţa. Este un proiect foarte important pentru comunitatea noastră şi nu numai. Se lucrează la acest proiect şi sper ca până la finalul anului viitor lucrările să fie gata. Chiar vreau să spun că îl am lângă mine pe domnul primar Ion Georgescu. Am multe de învăţat de la dânsul. Chiar este un profesor foarte bun de la care voi avea întotdeauna de învăţat câte ceva.

Suntem la jumătate mandatului, sunteţi mulţumit de ceea ce aţi realizat până acum?

Sincer, în campanie eu nu am vrut să promit foarte multe. Am zis să promit mai puţin şi mai bine să fac. Oamenii au nevoie de fapte. Vreau să vă spun că sunt mulţumit de ceea ce am realizat până acum şi am satisfacţia şi mai mare că oamenii din localitate se bucură de ceea ce am realizat. Spre exemplu, zilele trecute am mai asfaltat un drum pe Olteanca, cu rigole amenajate şi oamenii erau foarte bucuroşi. Aceasta este cea mare satisfacţie a unui primar pentru că noi suntem aleşi de oameni să le ridicăm nivelul de trai.

Cum decurge relaţia cu cetăţenii? Aveţi un dialog permanent cu aceştia?

Eu sunt ales în funcţia aceasta să ajut oamenii. Îi ajutam foarte mult şi înainte să fiu primar şi acum fac acelaşi lucru. Mie îmi place să ajut oamenii, iar funcţia aceasta m-a responsabilizat şi mai mult şi vreau să-i ajut în continuare pe oameni. Chiar vreau să vă spun că este un dialog continuu cu cetăţenii.

Ne apropiem de sărbătorile de iarnă şi ştiu că de fiecare dată aţi venit în sprijinul locuitorilor. Ce aveţi pregătit pentru acest an?

La fel ca şi anul trecut, o să dau cadouri copiilor din toată comuna noastră. Anul trecut am făcut exact acelaşi lucru şi îmi doresc să fie pachete la fel de consistente ca şi anul trecut. Au fost pachete aduse din afară, cu jucării frumoase pentru copii. Ştiu cât de mult se bucură micuţii de aceste daruri, iar noi trebuie să contribuim la construirea unui viitor frumos pentru aceşti copilaşi pentru că ei chiar sunt viitorul comunei.

Apropo de copii, cum se desfăşoară cursurile la nivelul localităţii?

Copiii au cele mai bune condiţii. La Şcoala Davideşti a fost montată o centrală. La noi nu sunt probleme cu furnizarea căldurii. Am achiziţionat lemne la toate şcolile. Vorbim undeva la 100 de metri cubi. M-am ocupat personal de acest lucru. Lemnele au fost tăiate, depozitate, sparte. Pe acest capitol al şcolilor chiar mai avem două proiecte câştigate. Unul este de 180.000 de euro, iar altul de 200.000 de euro. Sunt proiecte de reabilitare şi au fost câştigate tot cu sprijinul domnului primar Ion Georgescu.

Care sunt obiectivele pe care le aveţi în plan pentru anul următor?

Îmi doresc foarte mult să obţin finanţare pe cele două străzi pe care le-am spus mai devreme. Centură Ocolitoare Davideşti, acolo unde am proiectele finalizate şi asfaltare şi canalizare în satul Voroveni. Avem şi patru proiecte câştigate pe Anghel Saligny şi dacă le vom finaliza şi pe acestea în 2023 ar fi foarte bine. Practic vom face în doi ani ce nu s-a făcut în 25 sau 30 de ani. Cele patru proiecte pe care le avem finanţate prin Anghel Saligny sunt modernizare drum Huluba, modernizare drum Mărăşeşti, amenajare parcare Cămin Cultural Davideşti şi drum Valea Budii în satul Davideşti şi de asemenea extindere reţea de canalizare etapa a III-a, satul Conţeşti. În acest interval de timp au fost lucrări de reabilitare şi la sediul Primăriei. Totul arată foarte bine.

Ce mesaj aveţi pentru locuitorii comunei?

Să aibă încredere în mine. Nu o să-i dezamăgesc. Am lângă mine o echipă extraordinară. Am chiar la Achiziţii o fată extraordinară care este la curent cu tot ce se întâmplă. Muncim cu toţii în folosul oamenilor din comuna Davideşti,suntem în sprijinul cetăţeanului,de asta suntem puşi aici.

Costi Diniaşi

Lasă un răspuns