Joe Biden a informat NATO că racheta care a lovit Polonia era ucraineană!

President Joe Biden delivers remarks on the lives lost to COVID-19 in the Cross Hall of the White House with First Lady Dr. Jill Biden, Vice President Kamala Harris and Second Gentleman Doug Emhoff, in the White House,. Biden Addresses Nation Marking 500,000 COVID-19 Deaths in the US, Washington, District of Columbia, USA – 22 Feb 2021,Image: 592779524, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Președintele Joe Biden ar fi informat NATO că racheta care a căzut în Polonia, ucigând două persoane, a fost o rachetă de apărare antiaeriană ucraineană, informează Reuters, care citează o sursă din cadrul NATO, potrivit The Guardian.

Anterior a apărut pe agențiile de presă informația despre trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, care au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Dar, cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA a refuzat să comenteze relatările respective. „Nu avem niciun comentariu și nu vom confirma acest raport. Așa cum a spus președintele astăzi, susținem ancheta în curs a Poloniei pentru a afla exact ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt, informează CNN.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

Lasă un răspuns