Scumpiri explozive de la 1 ianuarie 2023. Pe ce produse și servicii vor plăti mai mulți bani românii!

2022 a venit cu scumpiri de aproape 50% la alimente, dar 2023 se anunță cu noi „surprize”. Economiștii sfătuiesc românii să-și pună centurile.

Tăvălugul scumpirilor se năpustește asupra românilor, care trebuie să țină din ce în ce mai bine de bani. Se anunță vremuri și mai tulburi.

Proiectul pentru modificarea Codului Fiscal a trecut de Parlament. Astfel, de anul viitor, o serie de produse și servicii se vor scumpi.

Mesele în oraș, cazările la hoteluri, băuturile cu zahăr și locuințele vor fi mai scumpe în 2023, în baza proiectului creionat de Guvernul Nicolae Ciucă, coaliția PSD + PNL + UDMR, în această vară.

Continuă sărăcirea accelerată a românilor

De la 1 ianuarie, TVA-ul pentru pâinea de la restaurant va crește de la 5%, cât este în prezent, la 9%, cât e pentru alimentul care se găsește în magazine.

Tot din prima zi a anului 2023 va fi majorat TVA-ul pentru serviciile hoteliere, de la 5%, la 9%. Astfel, românii vor trebui să plătească mai mult pentru vacanțe.

Taxele vor crește și pentru berea fără alcool, sucuri și cidru, de la 9% la 19%.

Și unii proprietarii de imobile vor avea de suferit. De la 1 ianuarie, cota de TVA de 5% va fi redusă pentru o singură locuință, dar atenție: prețul locuinței trebuie să se încadreze în 120.000 de euro fără TVA. Pentru a doua sau a treia locuință sau pentru o casă care depășește suma de 120.000 de euro, TVA-ul va crește la 19%.

Pentru următorii ani, Guvernul are în vedere și majorarea impozitelor locale, cu 50%, dar măsura se va aplica din anul 2025.

Lasă un răspuns