Cel mai vechi pod rutier din România va fi scos din uz

Podul peste Dâmboviţa de lângă Rucăr, din comuna Dâmbovicioara, cel din centrul localităţii este considerat  cel mai vechi pod rutier din România. Din cauza vechimii şi pentru că nu se poate interveni asupra sa, iar nivelul de degradare este avansat, fiind pus în pericol traficul rutier, va fi scos din uz în primăvara anului viitor.

Acesta va fi lăsat doar pentru trafic uşor şi pietonal, iar traficul greu va fi deviat pe breteaua aflată în construcţie.

Podul peste Dâmboviţa de pe DN 73 Piteşti – Braşov a fost construit în 1886, este mo-nument istoric, iar din cauza vechimii nu mai poate susţine şi tonajul camioanelor, din acest motiv fiind introdusă restricţie de tonaj. Constructorul anunţă finalizarea lucrărilor la noul pod metalic în primăvara 2023.

Podul existent de pe DN73 la km 78+519 „Podul Dâmboviţei“ este un pod din zidărie din moloane de piatră a cărui construcţie s-a finalizat în anul 1886 şi a fost declarat monument istoric conform listei monumentelor istorice aprobată prin ordinul ministrului Culturii şi Cultelor nr. 2361/2010.

Noul pod va avea o lungime de 170 de metri

Cel mai vechi pod din România, care face legătura între Braşov şi Argeş, cel din comuna Dâmbovicioara, va fi închis definitiv din primăvara lui 2023. Este în curs de amenajare o nouă rută, astfel că vor fi eliminate şi restricţiile de tonaj.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia unui pod nou pe DN 73 lângă Rucăr a fost semnat în 2021 pentru 32 de milioane lei. Noul pod metalic are o lungime de 170 de metri.

„Cel mai târziu în primăvara anului viitor vom avea un pod nou peste râul Dâmboviţa pe DN 73. Noul pod se va construi în aval de podul vechi, prin această investiţie realizându-se o variantă ocolitoare a centrului satului Podul Dâmboviţei. Lucrările executate vor duce la eliminarea restricţiilor de tonaj şi de gabarit depăşit de pe DN 73 redeschizându-se legătura pentru traficul dintre Piteşti şi Braşov“, a transmis antreprenorul, pe pagina de Facebook.

De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricţiilor de tonaj şi de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dinte Piteşti şi Braşov pentru traficul greu, arăta CNAIR în 2021.                            Simona Ivaşcu

Lasă un răspuns