Ursul a dat târcoale unei gospodării din municipiul Câmpulung

Luni seara, în jurul orei 20.45 inspectorul de la Garda Forestieră Ploieşti desemnat să facă parte din echipa de intervenţie constituită conform O.U.G 81/2021 la nivelul localităţii Câmpulung s-a deplasat în punctul Valea Unchiasului pentru a efectua, împreună cu ceilalţi membrii ai echipei de intervenţie, măsurile specifice de îndepărtare a exemplarului de urs brun semnalat în zonă prin apel la numărul de urgenţă 112.

Zona respectivă se află situată pe raza fondului cinegetic nr. 19 Câmpulung gestionat de AJVPS Argeş.

La faţa locului într-o gospodărie situată la marginea localităţii, limitrofe fondului forestier fără împrejmuire, fusese semnalată prezenţa unui exemplar de urs brun în zona amenajată pentru creşterea animalelor domestice.

La momentul sosirii inspectorului gărzii forestiere animalul se retrăsese în pădure.

S-au continuat acţiunile de îndepărtare prin mijloace specifice, alături de echipajul de Jandarmi, iar când s-a constatat că pericolul a fost îndepărtat şi nivelul de risc a fost redus s-au întocmit documentele specifice.

Primăria Câmpulung trebuie să încheie contract de prestări servicii pentru pază urs

Inspectorul gărzii i-a comunicat primarului Elena Lasconi, prezent la faţa locului necesitatea încheierii unui contract de prestări servicii de permanentă/intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun cu gestionarul fondului de vânătoare respectiv cu AJVPS Argeş aşa cum prevede textul Ordonanţei de urgenţă mai sus amintită.

Garda Forestieră Ploieşti continuă acţiunile de monitorizare a respectării prevederilor OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora precum şi modificarea şi completarea unor acte normative.

Simona Ivaşcu

Lasă un răspuns